Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Dünya Şampiyonu olduk! Tam 12 madalya

Dünya Şampiyonu olduk! Tam 12 madalya

Belarus'un Minsk kentinde düzenlenen Muaythai Büyükler A/B klasman Dünya Şampiyonası'nda Türkiye 87 ülke arasında ilk dörde girmeyi başardı.

Dünya Şampiyonu olduk! Tam 12 madalya

Muaythai Milli Takımı, Büyükler Dünya Şampiyonası'nda 2 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı

Ülkemiz adına ringe çıkan sporculardan Bediha Taçyıldız ile Serdar Yiğit Eroğlu, Dünya şampiyonu oldu. Muaytahi Milli Takımı şampiyonaya 30 sporcu ile katıldı.

Muaythai Büyükler A/B klasmanı Dünya Şampiyonası'na katılan Türkiye Muaythai Milli Takımı, 87 ülke arasından ilk dörde girerek kürsüde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmayı başardı. Şampiyonanın en iyi çıkış yakalayan takımı seçilen milli takımımız şampiyonaya 8'i bayan 22 erkek sporcu ile katıldı. 3 Mayısta başlayan şampiyona 12 Mayıs'ta sona erdi. Sporcularamızdan 67 kiloda Bediha Taçyıldız ile 91 miloda Serdar Yiğit Eroğulu, son gün finale kalıp rakiplerini elemeyi başardı. Taçyıldız ile Eroğulu klasmanlarında dünya şampiyonu oldu.

Öte yandan 48 kiloda Zübeyir Barın, 60 kiloda Murat Arslan, 75 kiloda Rabia Akdeniz ikincilik kürsüsüne çıktı. Songül Küçüktaş, Meltem Baş, Orhan erden, Berke Karabostan, Mevlane Altuntaş, Osman Çeken ve oğuz Şeker de klasmanlarında üçüncü olarak kürsüye çıkmayı başaran sporcularımız oldu.

Haberin Devamı

Şampiyonaya Federasyon Başkanı Halil Durna, Başkan Vekili Hasan Yıldız ile teknikten sorumlu as başkan Halil Demir de katıldı.Başkan Halil Durna şampiyona ile ilgili "Tüm sporcularımız gücünün sonuna kadar, zorlayıp güzel bir mücadele verdi. Gelecek yıllarda bu takım daha da güçlenerek diğer takımların korkulu rüyası olacak" dedi. Başkan Yardımcısı Hasan Yıldız ise "Her geçen gün kurumsallaşıp milli takımımızı layık olduğumuz daha iyi yerlere getireceğiz" dedi. Teknikten Sorumlu As Başkan Halil Demir ise yaptığı açıklamada "Takımımızın yaş ortalaması 20-24 arasında, rakiplerimiz ise 25-30 aralalığında. Gelecekte bu genç takım biraz daha tecrübeyle çok daha başarılı sonuçlar elde edecektir. Çocuklarımızı o kadar hırslı ki yenildiklerinde göz yaşlarına hakim olamıyorlar. Bu da onların azim ve isteğinin bir göstergesidir. Sporcu için bu önemli bir kriter." diye konuştu.