Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Formula 1'de kazanan Bottas oldu! Hamilton' a büyük şok...

Formula 1'de kazanan Bottas oldu! Hamilton' a büyük şok...

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si nefes kesti. İstanbul Park'taki mücadeleye ilk cepte başlayan Mercedes takımının pilotu Valtteri Bottas birinci oldu. İkinci sırayı Red Bull'dan Max Verstappen alırken, yine Red Bull Racing'ten Sergio Perez üçüncü oldu. Bu sonuçla Max Verstappen genel klasmanda zirveye yükseldi. Geçen yılın şampiyonu Hamilton ise kürsüye çıkamadı.

Formula 1'de kazanan  Bottas oldu! Hamilton' a büyük şok...

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park pistinde koşulan sezonun 16'ncı yarışı Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'si tamamlandı. İstiklal Marşı ile başlayan yarışın startında Alpine pilotu Fernando Alonso, AlphaTauri pilotu Pierre Gasly'nin müdahalesiyle dışarı çıktı ve 5'inci sırada başladığı yarışta 18'inci sıraya kadar geriledi. Pierre Gasly, bu müdahalesinden dolayı 5 saniye süre cezası aldı. Fernando Alonso ise Haas pilotu Mick Schumacher ile temasından dolayı 5 saniye cezaya çarptırıldı.
HAMILTON VE SAINZ'DAN HIZLI YÜKSELİŞ
Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Ferrari pilotu Carlos Sainz, sıralamada ilk 15 turda hızlı bir şekilde yükseliş gösterdi. Hamilton, grid cezasından dolayı 11'inci sırada başladığı yarışın 15'inci turunda 5'inci sıraya yükselirken, Sainz ise grid cezasından ötürü 19'uncu sırada başladığı yarışın 15'inci turunda 10'uncu sıraya kadar yükseldi.
PEREZ İLE HAMILTON ARASINDA BÜYÜK MÜCADELE
Red Bull pilotu Sergio Perez ile Lewis Hamilton arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yarışa 11'inci sırada başladıktan sonra önündeki rakiplerini tek tek geçen Hamilton'a Perez geçit vermedi. Sergio Perez'in pite girmesiyle öne geçen Hamilton, takımının "Pite gel" tavsiyelerini reddederek pistte kalma kararı aldı ve Perez'in önünde konumlandı. 51'inci turda Mercedes ekibinin yarışı bitirememe riskinden dolayı yeniden kendisini çağırması üzerine pite gelen Lewis Hamilton, 11'inci sırada başladığı yarışı 5'inci sırada noktaladı. Perez yarış son uyaptığı açıklamada "Gerçekten çok yoğun bir yarıştı. Lewis ve Charles ile savaştım. Araç ve lastikler iyiydi. Sabırlı olmak, doğru zamanda zorlamak gerekiyordu. Lastikleri iyi kontrol etmek gerekiyordu ve bu zordu" dedi.
BOTTAS HATA YAPMADI
Takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın grid cezasından dolayı yarışa ilk sıradan start veren Valtteri Bottas, Türkiye Grand Prix'sinde mutlu sona ulaşan isim oldu. Yarış boyunca hata yapmayan ve iyi bir sürüş gerçekleştirilen Mercedes'in Fin pilotu, bu sezonki ilk zaferini Türkiye GP'de elde etmiş oldu. İkinci sırayı Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen elde ederken, 3'üncü sıranın sahibi ise Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez oldu.
Valtteri Bottas'ın (Mercedes) zaferden sonraki ilk sözleri: 1 yıldan fazla süre geçti son galibiyetimden bu yana. Virajlarda bazen zorlandım ama nefis bir sürüş oldu. Şu ana kadar gösterdiğim en iyi performanslarımdan biriydi. Kolay değildi tabii ki. Memnunum. Her şey sorunsuz gitti.
Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'sinde sıralama şu şekilde oluştu:
1- Valtteri Bottas (Mercedes)
2- Max Verstappen (Red Bull)
3- Sergio Perez (Red Bull)
4- Charles Leclerc (Ferrari)
5- Lewis Hamilton (Mercedes)
6- Pierre Gasly (AlphaTauri)
7- Lando Norris (McLaren)
8- Carlos Sainz (Ferrari)
9- Lance Stroll (Aston Martin)
10- Esteban Ocon (Alpine)
11- Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
12- Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)
13- Daniel Ricciardo (McLaren)
14- Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
15- George Russell (Williams)
16- Fernando Alonso (Alpine)
17- Nicholas Latifi (Williams)
18- Sebastian Vettel (Aston Martin)
19- Mick Schumacher (Haas)
20- Nikita Mazepin (Haas)
VERSTAPPEN LİDERLİĞİ ALDI
Max Verstappen, zirve yarışındaki rakibi Lewis Hamilton'ın yarışı 5'inci sırada noktalamasının ardından yeniden zirvenin sahibi oldu. Yarışı 2'nci sırada tamamlayan Verstappen, pilotlar klasmanında puanını 262,5'a yükseltirken, Lewis Hamilton ise 256,5 puan oldu.
Verstappen (Red Bull): Bottas bugün gerçekten müthiş bir performans ortaya koydu. Benim açımdan ikinci sırada bitirmiş olmak da güzel çünkü şampiyona liderliğini almış oldum burada. Gelişmeye ve çalışmaya devam edeceğiz.
Pilotlar klasmanında ilk 3 sıra şu şekilde:
1- Max Verstappen (Red Bull): 262,5 Puan
2- Lewis Hamilton (Mercedes): 256,5 Puan
3- Valtteri Bottas (Mercedes): 177 Puan
MERCEDES LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Takımlar sıralamasında ilk 3 sıra şu şekilde:
1- Mercedes: 433,5 Puan
2- Red Bull: 397,5 Puan
3- McLaren: 240 Puan
BOTTAS'A KUPASINI TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP VERDİ
Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini kazanan Mercedes pilotu Valtteri Bottas'a kupasını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop verdi.
Intercity İstanbul Park Pisti'ndeki yarışın ardından yapılan törende, podyumun ilk iki basamağına çıkan Bottas ve Red Bull pilotu Max Verstappen, kupalarını TBMM Başkanı Şentop'tan aldı.
Yarışı üçüncü sırada tamamlayan Red Bull pilotu Sergio Perez'in kupasını ise Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı takdim etti.Kupa töreninden sonra büyük sevinç yaşayan pilotlar, podyuma çıkmalarını kutladı.
100 BİN BİLET SATILDI
Intercity İstanbul Park’ta büyük heyecanın ikinci gününe motorspor severler, yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi. Cuma günü ilk antrenman turlarındaki seanslardan daha büyük bir kalabalık İstanbul’daki heyecana yerinden tanık oldu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı