Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek açıkladı: 'Fatih Terim...'

Dursun Özbek açıkladı: 'Fatih Terim...'

Olağanüstü seçimli genel kurur kararı alan Galatasaray'da başkan Dursun Özbek açıklama yaptı.

Dursun Özbek açıkladı: 'Fatih Terim...'

Süper Lig'in 16. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 kaybederek üst üste 4. deplasman mağlubiyetini alan Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, dün teknik direktör Igor Tudor'la yollarını ayırdı ve olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı.

13 Ocak 2018 tarihinde yeterli çoğunluğun sağlanmaması halindeyse 20 Ocak 2018'de olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı düzenlenecek sarı-kırmızılı kulüpte başkan Dursun Özbek, alınan kararlar ve son gelişmelerle ilgili açıklamalar yapıyor. Dursun Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Bildiğiniz gibi dün itibarıyla iki tane önemli karar aldık. İlki Tudor ile olan birlikteliğimizi sona erdirdik. Diğeri de görülen lüzum üzerine 13 Ocak'ta birincisi 20 Ocak'ta da genel kurulu yapma kararı aldık. Bunun Galatasaray'a faydalı olacağını biliyorum. Dolayısıyla bütün Galatasaray genel kurul üyelerine de yüksek oranda bu seçime katılmalarını ve iradelerini ortaya koymalarını istiyorum. Geçmiş dönemde toplanan imzalar Galatasaray'ın tüzüğünde var. O günkü konuşmalarımda da söyledim. Saygı duydum. Çok demokratik bir hak. Dolayısıyla Galatasaray'ın yönetimi olarak erken seçimin olağanüstü seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte zaten belirtilmiş. Yönetim kurulu olarak bugün, bu erken seçimin yapılmasına ihtiyaç hissettiğimiz için bu seçimi yapıyoruz."
"Bugünkü durumu yanlış değerlendirmemek lazım. İki buçuk seneden beri olduğu gibi Galatasaray yönetim kurulu görevinin başındadır. Hiç kimse şundan endişe etmesin. Acaba yönetim hizmetlerinde aksama olur mu veya başka bir yorum getirmeyin. Galatasaray için en iyisini yapacağımıza Galatasaray'ı şampiyonluk yürüyüşündeki başarısını en üst seviyeye çekeceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Galatasaray bugün olduğu gibi Mayıs'ta da şampiyonluğun en büyük adaylarından birisidir. Bu bizim asli görevimizdir. Bizim programımız ne ise hiç kimse endişe etmesin en iyisini yapacağız. Daha güçlü ve daha azimli olarak bu kararları alacağız. Hiçbir aksama olmayacak. Seçim kararını dün aldık."
"Yönetim kurulumuzda zaten eksikler vardı. Geçmiş dönemde istifa etmiş arkadaşlar vardı. Dolayısıyla Mayıs 2018'e giderken mevcut yönetimin daha güçlenmesi ve daha başarılı sonuçlar alması ihtiyacı da hasıl olmuştur. Zaten daha önceki imza toplayan arkadaşlar da bu yönetimin güçlenmesi gerektiğini istediler. Bugünden itibaren Mayıs 2018'e yürüyüşmüz çok kuvvetli olmak zorunda. Sadece yönetim kurulu değil camia olarak çok güçlü olmalıyız. Israrla şunu söylüyorum. Mayıs 2018, Galatasaray için çok kritik bir tarih. Bunu her Galatasaraylı da durumun bilincinde. Artık kenetlenme zamanı!"
"20 Ocak'ta kim seçilirse seçilsin. Hangi başkan seçilirse seçilsin. Tüm Galatasaraylıların tek görevi var. Mayıs 2018 yürüyüşünü Galatasaray'a en yakışır şekilde yapmalıyız. 2018 Mayıs'a başkanla beraber hem şampiyonluk hem de Sportif A.Ş üzerindeki edinimleri yerine getirmek için birlik olmalıyız. İhtiyaç duyulduğu zaman bu değişiklikler oluyor. Dolayısıyla geriye dönük yorum yapmak yanlış olur. Zaman zaman sportif olaylar performansa bağlı olaylar. Bu yüzden bazen performans yüksek bazen de düşük olabilir. Bu değişiklikler ihtiyaç halinde yapılır. Bizim de görevimiz ihtiyaç anından en doğru kararı vermektir."
"Şu ana kadar kimseyle görüşmedim. Seçim kararını dün akşam aldım. Bugünden sonra beraber yürüyeceğimiz arkadaşları seçeceğiz. Geçen seçimde de yine görüştüm. Buradaki en önemli husus şu, Galatasaray'a hizmet etme arzusunda olan kim varsa onunla görüşeceğim. Herhangi bir ayrım olmayacak. Şu tartışmayı da reddediyorum. Liseli veya değil o ayrım yok. Herkese kapım açık. Herkesle görüşmeye hazırım. Muradım 2018 Mayıs'ına huzur içinde Galatasaray beraberliği içinde gitmek zorundayız. Tüm Galatasaraylıların bunu kabul etmesini istiyorum. Artık o şu bu diye bugün hala kaşınan olaylar Galatasaray'a yakışmıyor. Biz Galatasaraylıyız. Dolayısıyla hizmetten kimsenin kaçmaması lazım. Görüşeceğimiz arkadaşlar tabii ki var. Olay şu anda çok taze o yüzden kimseyle görüşmedik."
"Buradan bir ricada bulunuyorum. Hizmete davet edilen kimse bu hizmetten kaçmasın. Sırat köprüsünden geçerken hep beraber olmak ve ulaşacağımız sevinçli günlerde hep beraber yaşamanın Galatasaray'a büyük faydası vardır. Diğer konularla ilgili; tüzüğümüz belli. Biz geçmiş dönemde de bunları yaşadık. Sayın Aysal 2. döneminde seçime giderken seçim süresi belliydi. Bizim Sayın Alp Yalman ile süresini 3 yıl olarak açıklamıştı. Dolayısıyla sırf polemik yaratmak uğruna bazı şeyleri zedelememekte fayda var. Bugün bir ihtiyaç olmuştur. Her kim gelecekse önündeki projeleri uygulamak için yeteri zamanı olması lazım. Bu kararı niye aldık?"
"Mayıs 2018'e birlik beraberlik içinde gitmeliyiz. Bunu her zaman söyledim. Bugün gelinen bir durumda bakıyoruz. X bir proje yapıyoruz. Herkes eleştirinni ötesinde projeye zarar vermek üzere bazı söylemler oluyor. Özellikle başka bir konu; Galatasaray'ın başkanlığı yönetimini yıpratmak isteyen mihraklar Galatasaray'a vurmaya başladı. Yönetimi zora sokmak, başkanı zora sokmak amacıyla devamlı Galatasaray Galatasaray diyorlar. Galatasaray bunu hak etmiyor. Galatasaray hepimizin. Niye Galatasaray'a vuruyorsunuz? Başkanı kişisel eleştirebilirsiniz, yaptığımız projeleri eleştirebilirsiniz. Hiçbirisine karşı değiliz. Hiçbir zaman yakınmadım. Ne pahasına olursa olsun başkan ve yönetimi yıpratın derseniz, orada bir dakika durun!"
"Hiç kimse hiçbir mihrak sadece başkanı ve yönetimi yıpratmak amacıyla Galatasaray'a zarar veremez. Hiçbir Galatasaraylı da bunu kabul etmez. Örnekleri istiyorsanız çok. Geçtiğimiz divan kurulunu birçoğunuz yaşadınız. Geçen divan kurulunda yaşadıklarımız nedir? Ya ne oluyor arkadaşlar bize? Ben diyorum ki değerli Galatasaraylılar kritik bir dönemden geçiyoruz. Gelin el ele verelim. Projeniz varsa getirin. Masada oturalım, çözelim. Bu yönetim Galatasaray'ın yönetimidir. Buna destek verin diye defalarca söyledim. Ne oldu? Siz basın mensubusunuz. Hepiniz takip ediyorsunuz. Bir şeye asla müsaade etmem. Kimse Galatasaray'ın kılına zarar veremez. Bu seçim onun sonucudur."
"En azından bu seçimi yapmakla bundan sonra gelecek yönetime bugünkü yönetim olarak şunu vaad ediyorum; Bundan sonra 20 Ocak'ta seçilecek yönetim, ben bu yönetimin başkanı olarak, hiç lafsız hiç zerre şüphe götürmeyecek şekilde yönetimin arkasında olacağım. En büyük destekçisi olacağım. Çünkü bugün itibarıyla ihtiyacımız olan bu. Ben seçilirsem de şunu rica ediyorum; gelin beraber olalım, birbirimize destek verelim. Galatasaray başkanı, Galatasaray başkanıdır. Genel kurulun iradesindedir. Herkes genel kurula saygı duymak zorundadır. Bütün Galatasaraylılar genel kurul etrafında birleşmelidir. Buna kimsenin itiraz olmayacaktır. Bugün yapılan seçim bu ortamın kaybolduğunu görmemden kaynaklanıyor."
"Şampiyonluğa yürürken özel sportif a.ş deki yükümülüklerimizi yerine getirmede aşağı çekme ve saldırılar oluyor. Bunun durmasını istiyorum. Defalarca istenene rağmen bunu sağlayamadık. Bu söylemler ve Galatasaray'ı aşağı çekmeler devam etti. Şimdi diyorum ki; 'Peki' Burada şunu vurgulamak istiyorum. Oluşacak yeni yönetim kurul da Galatasaray'ın genel kurulunun iradesiyle oluşacak. Ben, kim seçilirse seçilsin, ayrım yapmıyorum. Herkesi yeni seçilecek yönetimin etrafında birleşmeye çağırıyorum. 2.5 yıl boyunca bu birleşmede eksiğimiz olduğunu gördüm. Ben ısrarla söylüyorum."
"Gelin birleşelim, birlikte olalım. Kim seçilirse seçilsin! Galatasaray yönetimi ve başkanlığına hazırlanmak isteyen kişiler ne kadar sürede hazırlanır ki? Eğer bu kulübe hizmet ediyorsanız seneler öncesinde çalışma yapmış olmanız lazım. 10 gün değil de 1 ay süre olsa diyorsanız böyle bir şey yok. Galatasaray'a başkanlık, 1 ay önceden verilecek bir karar değil. Eğer göreve gelmek istiyorsanız; seneler önceden hazırlanmaya başlanılır. Ağustos'ta biliyorsunuz imzalar toplanır. O günden beri söylemler yok mu? Yönetimin değişmesi için herkesin söylemleri oldu. Bu sürede insanlar projelerini hazırlamazsa; ne kadar sürede hazırlayacak? O yüzden ben herkesin hazırlıklı olduğunu düşünüyorum."
"Bugün en hazırlıksız olan biziz. Biz dün karar aldık ama projelerimiz devam ediyor. Kimse şunun arkasına sığınmasın. Mayıs'a 4 ay kaldı. O yüzden 'süre az' diyenleri kabul etmiyorum. Herkes sürece iyi hazırlanmak ve yapacaklarını açıklamak zorunda. Bugünden itibaren çağrı yapıyorum. Her kim seçime girecekse ve başkan olacaksa; kapımız açık. Gelsinler Galatasaray'ı tüm çıplaklığıyla onların önüne koyalım. Artık Galatasaray'da 'ben bir şekilde seçileyim, geldikten sonra bakarız' olayı bitmelidir. Öyle bir şey yok. Çok kez mali genel kurul yaptık. Orada rakamları açıkladık. Daha detaylı bilgi almak isteyen varsa evraklarımızla bekliyoruz. Herkes gelip, bakıp, inceleyebilir. Ben Galatasaray'ın bu görevine talibim."
"Dolayısıyla ben hangi koşullarda talip oluyorsam; herkes aynı koşullarda talip olmalıdır. Galatasaray'da artık 'enkaz edebiyatı' dönemi bitti. Geçtiğimiz günlerdeki tartışmalara bak. Başkanlar seviyesinde yapılan tartışmada, 'eski başkan şu kadar borç aldı, şu kadar götürdü' tartışmalarının Galatasaray'a 5 kuruşluk faydası yok. Herkes bilsin, çalışmalarını projelerini ona göre hazırlasın. Sorunlarla ilgili hiçbir zaman şikayette bulunmadım. Biliyordum. Herkesin de bu kadar bilme hakkı var. Galatasaray nerededir? Projeler ne durumdadır? Borçları ne kadardır? Kasada ne kadar para vardır? Bunu bilmek zorunda. Bunun için de 24 saat gelebilirsiniz. Saat limiti yok. Kim bilgilenmek istiyorsa tüm hesap ve kitaplarla birlikte hazırız. Bu bilgilerin tümünü vereceğiz. Bunu bir maksatla yapıyorum."
"Seçim sonrası artık geçmiş yönetimlere suçlama dönemi olarak geçmemesi lazım. Çünkü Mayıs 2018'e giderken çok büyük sorumlulukları var. Bu sorunları bazı şeyleri gerekçe göstererek bozamazlar. Hedeflerimiz belli. O hedefe takımı götürmek zorundayız. Bugünkü şartlara gel bak; bu hedefe götürmek üzere ben tekrar aday oluyorum. Tekrar tekrar ifade ediyorum hafızalarda kalması için... Lütfen bu söylediklerim kayıtlara geçsin. Yönetimlerde süreklilik esastır. Şu an bir yönetimiz var. Tüm ihtiyaçları gidermek için buradayız. 20 Ocak'ta seçime gidiyoruz diye her şeyi bıraktık mı? Hayır. Biz Galatasaray'ın ihtiyaçlarını en iyi bilen insanlarız. Dolayısıyla tekrar ediyorum."
"Hiç kimse Galatasaray'ın hizmetlerinin aksayacağı yönünde bir düşünceye kapılmasın. En iyisini ve en iyi performansı gösterme yükümlülüğümüz vardır. Her zaman şunu söyledim. Bundan sonraki döneme daha iyi bir Galatasaray bırakma arzusundayım. Kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın. Galatasaray'ın eksik ve ihtiyaçlarını biliyoruz. Kimse endişe duymasın. Galatasaray'da birçok örnek var. Geçmişte Sayın Ünal Aysal'ın yaptığı ikinci seçim var. Duygun başkanın göreve geldiğinden 6 ay süre olmasına rağmen kendi isteğiyle oraya kadar götürdü. O dönem seçime giren Alp Yalman, 3 yıl için göreve talip olmuştu. Burada Galatsaray'ın faydasını konuşmak lazım. Seçim ihtiyaç haline gelmişse; Galatasaray'da 3 aylık seçim mi daha faydalı yoksa gelecek yeni yönetime gerekli zamanı tanımak mı lazım?"
"Seçime herkes eşit şartlarda girsin istiyoruz. Dolayısıyla yeni gelecek seçime girecek arkadaşların kabahati ne? Onların da projeleri var. Onlar da Galatasaray'a hizmet etmek istiyor. Bu yüzden seçilen kişinin 3 yıl daha kalması daha uygun bir süre. Eğer böyleyse o zaman biz niye dönüyoruz ve diyoruz ki '4 ay mı olacak?' Burada süreci zaten yeterli görseydik hala yönetimde olurduk. Hangi yönetim gelirse gelsin; genel kurul desteği alamazsa başarılı olamaz. Sportif başarı esastır. Ayrıca Galatasaray Sportif A.Ş, 2018 Mayıs'a giderken bazı mecburiyetleri var."
"Bu mecburiyetlerin de yerine gelmesi lazım. Endişem şu; bir kavga ortamında bir seçim ihtimali ve kaotik durumda bu sonuçlar alınamaz. Bu sonuçlara ulaşmak zorlaşır. Onu ifade etmek istiyorum. Geniş bir şekilde divanda tartıştık zaten. Bu dönemde Mayıs 2018'e giderken Galatasaray'da huzur olması lazım. Artık, gözünün üstünde kaşın var diyip, hiçbir şekilde manasız ve anlamsız yönetimleri ve başkanları yıpratmaktan vazgeçmemiz lazım."
"Bunlar yaşadığımız şeyler olduğu için hepinizin bilgisi dahilinde olduğunu düşünüyorum. Bizi seçime iten şeylerin başında bu durum geliyor. Tek amacım; Mayıs 2018'e başarıyla gitmek! Hangi başkan seçime giriyorsa; bu manada hazırlıklı olması lazım. 2018'deki başarısızlık, Galatasaray için kötü bir gelecek hazırlar. Seçime gidecek değerli Galatasaraylılar, Galatasaray hakkında ne bilmek istiyorsanız kafanızda soru işareti kalmaması için gelin evraklarıyla birlikte tek tek her şeyi anlatalım. Bilin ve ona göre seçime girin. Bilin ona göre proje yapın."
"Zaman zaman genel kurullarda ve divan kurullarda en şeffaf şekilde hazırladık. Soru işareti olan konular varsa; 24 saat kulüpteyim. Gelsinler hepsini tek tek açıklayacağım. Tek amacım var. Ondan sonra seçilecek başkanın etrafında hepimiz kenetlenelim. Mayıs 2018, Galatasaray için çok önemli tarih. Hem sportif hem de mali anlamda çok önemli bir tarih. Bu çekişmelerin bu seçim dönemi çekişmelerinin son bulması için bugün seçime gidiyoruz. 2018 Mayıs'ta istenildiği şekilde sonuç alma zorunluluğu var. Hiç kimse bunu küçümsemesin."
"Başkan ve yönetim olacak her kişi bu garantiyi vererek seçime girsin. Ben bu garantiyi vereceğim. O yüzden evrakları açıklıyorum ve açıyorum. Hiç kimse hiçbir mazeretin arkasına saklanmasın. Kim seçilirse seçilsin, Mayıs 2018'e dek başarıyla gitmemiz için en büyük destekçi ben olacağım. Kim seçilirse o başkanın arkasında tek vücud hale gelmek zorundayız. Bunun böyle kabul edilmesi lazım. Galatasaray'ın ara transferde veya kamp döneminde neye ihtiyacı varsa, eksiksiz hepsini yerine getireceğiz. Kimse bundan endişe etmesin."
"Çünkü bugünkü yönetim hala Galatasaray'ın yönetimidir. Ne taraftar ne camia bu konuda endişe duymasın. Galatasaray'da seçim yapmak, o günkü yönetimlerin içinde bulunduğu koşullar içinde tespit edilen bir şey. Bugünden Mayıs'a bakamazsınız. Çok iddiali bir biçimde söylüyorum. Kim seçilirse seçilsin, seçime giren tüm Galatasaraylılardan benzer garantiyi vermelerini istiyorum. Bugünkü en önemli hedefimiz; 2018 Mayıs'a doğru şekilde gitmek. Sportif A.Ş'nin alacağı başarılar çok önemli. Yönetimlerde süreklilik esastır. Biz göreve geldiğimizde bir antrenör yok muydu görevde? Vardı. Futbolcular yok muydu? Vardı. E nasıl oluyor? Galatasaray'da bir günün bile ehemmiyeti var."
"Biz 20 Ocak ertesine kadar Galatasaray'ın yönetimiyiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Şöyle bir şey yok; bir yönetim var ve süreç bittiği zaman herkesin kontratı iptal, yeni gelecek yönetim her şeyi yeniden kursun' böyle bir durum var mı? Yönetimler, genel kurulun kendilerine verdiği emanetleri taşır. Yönetimler seçime 5 gün kala şunu yapabilir, şunu yapamaz diye bir madde var mı? Böyle bir şey olabilir mi? Şundan herkes emin olmalı. Hangi yönetim olursa olsun süreklilik esastır. Hizmeti vermek içinde mevcut yönetimler, en iyi hizmeti vermek zorundadırlar. Bu maksatla buradayız. Seçim süresi ister 20 gün olsun ister 20 yıl olsun, hiçbir şey farketmiyor."
"Dün akşamdan bu yana teknik direktör aramaya başladık. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Galatasaray'ı iyi anlamak lazım. Galatasaray'ı iyi tanımak lazım. Seçimler ve genel kurullar Galatasaray'da hep bayram havasında yapılır. Seçimler, Galatasaray'ın bayramıdır. Bütün genel kurul üyeleri bir araya gelir. İradelerini ortaya koyarlar. Dolayısıyla Galatasaray'da seçime girmenin bir korkusu olmaz. Böyle bir yorumda bulunmak, Galatasaray'ı tanımamakla özdeştir. Galatasaray'ın demokratik ve 500 yıldan bugüne gelen yapısı bu tarz düşünceleri her zaman dışlamıştır. Kim seçilirse seçilsin, herkes birbirini tebrik eder ve öpüşür, hayırlı olmasını diler. Bu Galatasaray'ın vazgeçilmez değeridir. Kimseyle bir şey tartışmıyorum. Galatasaray'ın faydasını tartışıyorum. Galatasaray'ın faydası hangi yöndedir? Sadece bunu düşünürüm.''
''FATİH TERİM ZARAR GÖRÜYOR''
''Fatih Terim, Galatasaray'a muhteşem hizmetler vermiş bir Galatasaraylıdır. Dolayısı şu periyotta, aşağı yukarı 1.5 aydan beri Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Sevgili Fatih'e zarar veriyor. Niye biz Galatasaray'ın sembolleşmiş bir ismini yıpratmaya çalışıyoruz? Elbette ki Galatasaray'a hizmet aşamasına gelindiği zaman yönetim kurulu tüm değerlendirmeleri yapmak zorundadır. Onun için bu tarz isimlerin yıpratılmaması gerektiğini düşünüyorum.''
''TUDOR'A SON GÜNE KADAR DESTEK VERDİM AMA ÖYLE BİR LİNÇE UĞRADI Kİ...''
''Son güne kadar Tudor'a destek verdim fakat Tudor, öyle bir linçe uğradı ki hepiniz biliyorsunuz. 9 puan öndeyken tartışmalar başladı. Galatasaray'a hizmet etmek seviyesinden uzaklaşmaya başladı. Gerek psikolojik gerek fiziksel durumu bu tartışma ve eleştirilerden etkilendi. Buradaki en önemli husus, Galatasaray'ın menfaatleri... Herkes bir amaca hizmet ediyor. Galatasaray'ın başarısı için çalışıyoruz. Dolayısı ile bu çizgiden uzaklaşırsanız; kimse kusura bakmayacak. Eğer yönetimse yönetim gider, eğer antrenörse antrenör gider. Bir tek kriter var; o da Galatasaray'a başarılı hizmet verme kriteri. Bu hedefte sapma olursa kimse Galatasaray'da kalamaz.''
MAYISTA SEÇİM OLMAYABİLİR
Tüzük gereği seçim Mayıs 2018’de yapılacaktı. Ancak yönetim, bu tarihi 5 ay geriye çekti. Başkan Özbek, 5 aylık değil, 3 yıllık geçerli olacak bir başkanlık düşünüyor. Özbek’in, cumartesi günü hukukçularla görüşerek, erken seçim halinde Mayıs 2018’deki seçimin yapılıp yapılmamasının zorunlu olup olmadığını sorduğu, şart olmadığı bilgisi alınca kongre kararı verdiği bildirildi. Bu konuda camiada tartışma yaşanması halinde 20 Ocak’taki genel kurul gündemine mayıs seçimlerinin yapılmaması yönünde bir madde ekletilmesi düşünülüyor.

Haberin Devamı