Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek: Siz beni mi tehdit ediyorsunuz?

Dursun Özbek: Siz beni mi tehdit ediyorsunuz?

Igor Tudor’u gönderen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Fatih Terim’i getireceğim” deyince “İstemiyoruz, istifa ederiz, yönetimin düşer” diyen isimlerin restine restle karşılık verdi ve erken seçim kararı aldı... Seçim 20 Ocak’ta!.. Göztepe maçında Aslan'ı UEFA Pro Lisansı olan altyapı hocası Emrah Bayraktar yönetecek

Dursun Özbek: Siz beni mi tehdit ediyorsunuz?

2-1'lik Yeni Malatya yenilgisi ile Galatasaray'da yer yerinden oynadı. Teknik direktör İgor Tudor'un görevine son verilirken, Galatasaray yönetimi seçime gitme kararı aldı. İşte dün yaşanan olayların perde arkası: İki hafta önceki derbide Beşiktaş'a kaybeden Galatasaray'da kriz toplantısı yapıldı. İgor Tudor'dan desteğini çeken başkan Dursun Özbek, ilk kez Fatih Terim ismini ortaya attı. Terim'i duyan yöneticilerden Can Topsakal ve Eşref Alaçayır, Özbek'e, "Fatih Terim bugün gelirse yarın istifa ederiz ve yönetim düşer seçime gitmek zorunda kalırsınız" çıkışını yaptı. Yönetimde Terim'le ilgili çatlak sesler üzerine geri adım atıldı ve Tudor'a 3 maçlık son bir şans verildi.

ÖZBEK: SİZ BENİ TEHDİT Mİ EDİYORSUNUZ?

Malatya'daki yenilgi sonrası Tudor'u kovmaya karar veren başkan Dursun Özbek, dün 14:15'te Türk Telekom Stadı'nda yönetim kurulunu topladı. 3 saati geçen toplantıda yönetim içindeki herkes Tudor'un görevden alınmasına onay verdi. Fatih Terim'den başka alternatif kalmadığını düşünen Dursun Özbek kendisine seçim kozu oynayan yöneticilere, "Beni tehdit mi ediyorsunuz? Herkes istifasını versin, olağanüstü seçime gidiyoruz. Güvenoyu da alacağız" dedi ve toplantı sona erdi.

Haberin Devamı

BAŞKAN DURSUN ÖZBEK'İN BU KARARI ALIRKEN HEDEFLERİ NEYDİ?

1-Seçime giderek yönetimde sorun çıkaran, istemediği isimleri ekipten çıkaracak.

2-Mayıs ayındaki Olağan Seçimli Genel Kurul için çalışan ve önlerinde 5 ay süre olduğunu düşünen Galatasaray muhalefeti hazırlıksız yakalandı. Aday olacakların önünde bir aydan kısa bir süre var.

3-Başkan Dursun Özbek, Fatih Terim'i göreve getirerek taraftarın desteğini de alacak.

BASKIN SEÇİM VE İDARİ İBRA TEHLİKESİ!

Erken seçim kararı gereği Galatasaray Başkanı ve yönetim kurulu bugün istifasını açıklayacak

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek 20 Ocak'ta erken seçim kararı alırken, gözler Galatasaray tüzüğüne çevrildi. Erken seçimin, Mayıs 2018'de yapılacak genel kurula 5 ay kala yapılması, mevcut yönetiminin tamamının istifasını gerektiriyor. Başkan ve yönetimin istifası sonrasında Galatasaray, 20 Ocak'ta erken seçime gidecek. Galatasaray kulislerinde Ocak ayında başkan seçilecek ismin 3 yıl görevde kalmasının mümkün olmadığı ve geçmişte Ünal Aysal'ın düştüğü hataya Dursun Özbek'in de düşmesi halinde, Galatasaray'ı bir yıl içinde bir seçimin daha beklediği iddia edildi. Bu arada muhalefetin baskın seçim nedeniyle Mart ayındaki Mali ve İdari Kongre'de başkan Özbek'in idari olarak ibra edilmemesi için çalışacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

17 Aralık Pazar

19:00: Malatya'da mağlubiyetin ardından stadyumda yönetici arkadaşlarına, "Artık İgor Tudor ile devam edemeyiz. Yarın (dün) olağanüstü yönetim kurulu toplantısı yapar bu kararı açıklarız" diyen Dursun Özbek, Hırvat teknik adamın ipini çekti.

23:40 Atatürk Havalimanı'na inen Galatasaray kafilesini protesto eden taraftarlar, Tudor'u istifaya davet etti

Dün

11:00 Fatih Terim ile görüşen Dursun Özbek, tecrübeli teknik adamın kendisine muhalif olan yöneticilerden rahatsız olduğunu söylemesi üzerine, "Gerekirse erken seçime giderim. Siz bu kulübün efsane hocasısınız" dedi.

Haberin Devamı

14:00 Yönetim kurulu toplantısında Tudor'un bileti resmen kesildi. Başkan Özbek yönetimine, "20 Ocak'ta erken seçime gidiyoruz... Ben güvenoyu istiyorum" diyerek toplantıyı bitirdi.

(Sabah)