Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek'ten Arda Turan açıklaması

Dursun Özbek'ten Arda Turan açıklaması

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündeme dair soruları yanıtladı. Arda Turan'la ilgili de çarpıcı bir açıklama yaptı.

Dursun Özbek'ten Arda Turan açıklaması

Dursun Özbek'in açıklamaları şöyle;

"Galatasaray Spor Kulübü olarak uzun süredir Galatasaray'a hizmet etmiş futbol takımı geçen sezon sonu itibariyle bazı bölgelerin yenilenmesi, takıma yenii heyecan getirecek eksikler tespit edildi. Bu manada scout ekibi, hocamızla yaptığımız toplantılarnda bu eksikleri gidermek için harekete geçtik.

Hala eksik noktalar var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunları yaparken bunun bir bütçe işi olduğunu söyleyeyim. Bütçeye bağlı olarak transfer yapıyoruz. Daha ne kadar oyuncu gidebilir, bonservis gelir bunun hesabı içindeyiz. Ona göre gelecek oyuncuların tespitini yapacağız.

"Arda Galatsaaray'ın yetiştirdiği herkesin iftihar ettiği bir futbolcumuz. kendisi çok iyi bir Galatasaraylı÷ Türkiye'de oyunamak isterse geleceği yer Galatasaray. Galatasaray yönetimi böyle bir buluşmadan memnun olacaktır. Transfer çok kolay bir olay değildir. İradelerin oluşması lazım. Amacımız en iyi takımı kurmak. Transferler hakkında çok spesifik bitmeden bazı detaylar vermek doğru olmaz. Çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek istiyorum."

Haberin Devamı

"Riva'dan gelen para Şubat ayında geldi, adresini de buldu. Bankalara olan borçlarımız ödendi. Daha sonra da Riva'dan para gelmedi."

"Bir futbolcunun bir senelik maliyeti 3 milyon euro'ysa 5 yıl kalıyorsa, 15 milyon euor diyor, primini de koyuyor, 20 milyon diyor. Gelen futbolcuyla çarpıyor. 100 milyon diyor. Algı yaratmaya çalışıyorlar. Ya siz hesap kitap bilmiyorsunuz veya yaptığımız açıklamaları dinlemiyorsunuz."

"Bu sene takımı yenilemek için hareket ediyoruz. Aşağı yukarı 40 milyon euro'luk bütçe yaptık. Feghouli'yle birlikte 34,5 milyon euro'luk alım yaptık. Satışla 20 milyon euro'luk bonservis geliri elde ettik. Bir transfer daha göndereceğiz onunla 20 milyon euro edecek. 34 milyon euro'luk alış yapıp, 20 milyon euro'luk satış yapmışız. Yani Galatasaray 14 milyon euro'ya takıma 4 sene hizmet edecek bir takımı sağlamıştır.

Böyle olunca mali yapmış bitmiş oluyor mu? Hayır. Futbolcu maaşları var, onlara da bakmak lazım. UEFA'dan bir ceza yedik geçmişti. UEFA Galatasaray'ı etüt ettiğinde bize ödediğimiz maaşlar + primlerle 65 milyon euro'yu geçemezsiniz dedi. Biz o seneyi 65 milyon euro maaş ödemesiyle kapattık. Geçen sezon da 60 milyon euro civarında maaş öder durumundaydık. Yeni kurduğumuz takımda da maaş hesabımız aynı. Yeni kurduğumuz takımda da ödeyeceğimiz sabit maaş + maç başları + stopaj 60 milyon seviyesinde kalacağız. Bunu sağlarken takımdan ayrılması beklenen oyuncular da var. Bu aritmetiği buna bağlı olarak daha da geliştirmek istiyoruz. İyi futbolcu iyi para alır. Devraldığımız Galatasaray takımında 42 futbolcu vardı. Birçoğunu hatırlamıyoruz bile. 18 kişilik kadro varken 24 oyuncu tribünde oturuydu ve maaş alıyordu. Biz bu oyuncuları teker teker 2 seneden beri tasfiye ettik. 42 kişiye ödediğimiz paraları kasamızda bir kısmını tutmayı başardık. Böylece iyi futbolcuya güzel maaş ödeyebilir hale geldik ve dün akşamki gibi keyif veren bir takım oluşturabilirsiniz. Rakamlarla oynayarak algı yaratılmasın."

Haberin Devamı

"Taraftarlar bizim her şeyimiz. Bu performansımızın, bütün eziyetlerin tek amacı Galatasaray'a daha keyifli bir takım seyrettirmek. Özellikle bu sene en çok ihtiyacımız olan taraftar ve camiayla kenetlenmek. Taraftarlardan rica ediyorum, sezon yeni başladı, daha birinci maç, herkesi teşvik etmek, yüreklendirmek lazım. Sahada 11 oynuyor, onu da sayın Tudor yönetiyor. Tudor'un aleyhinde tavır sergilemek Galatasaray'a ne fayda getirir? Şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Performansı gördünüz, artık kenetlenme zamanı. 50 binlere oynamak istiyoruz. Tribüne gelin."

Haberin Devamı

"Selçuk İnan bizim kaptanımız. Şu an hala bizim oyuncumuzdur. Tudor tespit edecektir takımdaki durumunu. Oynayacak mı, oynamayacak mı veya ne kadar oynayacak? Bu konuda benim bir tespitim olamaz."