Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek'ten çarpıcı açıklamalar!

Dursun Özbek'ten çarpıcı açıklamalar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu

Dursun Özbek'ten çarpıcı açıklamalar!

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şike polemiği sonrası iki kulübün başkanları PFDK'ya sevk edildi. Sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek, konuyla ilgili Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte Özbek'in sözleri:

"Finansal Fair Play ile ilgili yaptığım açıklamada sadece içinde bulunduğumuz durumu anlatmak istedim. Hiçbir şekilde kimseyi hedef almadım ve sportmenliğe aykırı sözde bulunmadım. Disiplin kurulu benden savunmamı istedi. Aykırı bir söz kullanmadığım için savunma yapamayacağımı kendilerine bildirdim. İster müebbet versinler, ister Taksim Meydanı'nda assınlar, Galatasaray değerlerinden ödün vermem. Şike açıklamamda kimseyi rencide etmedim, kimseyi hedef almadım. İnsanlar alıngan olabilir. Dedim ki Galatasaray zarar etmiş, ama borçlarını ödemiş. Vergilerini ödemiş, sporcu paralarını ödemiş. UEFA'ya 'Sezonun bitmesine 8-9 ay kala tepeme bindin, bana süre tanımıyorsun' dedim. Süreyi uzatmadılar. Maddi zararın sportif bir manada cezalandırılması uygun değil."

Haberin Devamı

"Galatasaray 2009 yılından bu yana inceleme altında. UEFA raporlarda çok titiz davranıyor. 2013'ün sonuna kadar UEFA ikna edilmilş ama o tarihten sonra UEFA "Artık yeter" demiş. 2014'ün Mayıs ayında UEFA ile Galatasaray arasında bir anlaşma imzalanmış. Sonraki dönem için mutabakat sağlanmış ve sınırların aşıldığı kabul edilmiş. Mali konularda beklenen gelişme yaşanmayınca 2015'in Eylül ayında UEFA görüşme talep etti ve bizden zarar için açıklama yapmamızı istedi."
"CEZA VERİLMEMELİ"
"Rakamlar arasında uyuşmazlıklar görüldü. Çünkü iki tarafın gelir-gider hesaplama şekli farklı. UEFA'nın kabul etmediği gelir ve gideler var. Altyapıya yapılan yatırımlar bile, UEFA kuralları gereği zarar olarak görülüyor. Biz bunu anlatmaya çalıştık. Geçmişte yapılan uyarılar pek dikkate alınmamış. UEFA, 3 yıl için toplam zararın 30 milyon avroyu geçemez diyor. 2014 yılında toplam maaş gideri 36 milyon avro olacağı söylenmiş ama 90 milyon avro civarında ödeme yapılmış. Transfer harcaması için 19 milyon avronun geçilmeyeceği sözü verilmiş ama 21 milyon avro harcama yapılmış. Ekonomik gerileme, seyirci sayısının azalması gibi etkenler de bu zararın bir sebebi. Galatasaray'da yönetimsel bir zarar var ama bu süreçte Galatasaray tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş. Zararı 75 milyon avrodan 55 milyona indirdik ve şu anki projerler bitince de 26 milyon avroya inecek. Bu nedenle ceza almamız gerektiğini UEFA'ya söyledik ve bize verilen sürenin uzatılmasını istedk."
"DAHA SÜRE BİTMEDİ"
"Yapılan anlaşmanın bitişi 2015-16 sezonunun sonu. Bu sürenin bitimine 9 ay kala böyle bir şey yaşanması doğru değildi. Galatasaray, 1+1 yıl UEFA turnuvalarından men cezası tavsiyesiyle üst kurula sevk edildi. Ben böyle bir ceza verilmesini haksız buluyorum. Maddi zararın sportif olarak cezalandırılması uygun değil. Biz eğer otoriteyi yanılatacak, manipülatif bir şey yaptıysak ceza versin. UEFA ise bize kuruşuna kadar şeffaf davrandığımız için teşekkür etti."
"BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA..."
"Sponsor bulmak çok zorlaştı. Özellikle amatör branşlarda çok zorlanıyoruz. Gelirleri arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'nin genel gidişi konusunda bizim yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Falan yeri satalım' ile borcu ödeyelim fikrini reddediyorum. Onları günlük hesaplarla harcayarak kendimi hizmet etmiş saymam. Taraftarlarımıza sesleniyorum. Buradan örnek olacak bir kenetlenme için sizlere çağrıda bulunuyorum. Türkiye ve dünyaya örnek olacak şekilde kenetlenmeliyiz. Birlik ve beraberliğin sembolü olacak bir hareket başlattık. "Tek bilek tek yürek" diyerek bu sinerjiyi başlatmak istiyoruz."
"ZARAR 10 MİLYON AVRONUN ALTINA İNECEK"
"UEFA'ya son görüşmede, zararın sezon sonunda 7.5 milyon avroya ineceğini söyledik. UEFA bizden 10 milyon avroyu geçmememizi istemişti. Bir aksiyon planı hazırladık. 4,5 aylık süreçte zararı bu seviyeye indirmek mümkün. Sonraki toplantılarda diğer planlarımızı anlatacağız. 31 Mayıs 2016 tarihinde Galatasaray'ın zararı 10 milyon avronun altında olacak."

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor...

Haberin Devamı