Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek: Tudor kalacak!

Dursun Özbek: Tudor kalacak!

Dursun Özbek, beIN SPORTS'ta Şansal Büyüka'nın sorularını cevapladı.

Dursun Özbek: Tudor kalacak!

Başkan Özbek, birçok konuda açıklamada bulundu. Özbek, bu sezonun sonucunun nasıl olursa olsun önümüzdeki sezon Igor Tudor'la çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Dursun Özbek, Kasımpaşa yenilgisi sonrasın soyunma odasıyla ilgili olarak "Soyunma odasına inmek benim tarzım değil. Kasımpaşa maçından sonra çok üzüldüm. Beklediğimiz bir oyun olmadı. O üzüntüyle beraber, bu kulübün başkanı olarak, üzüntülerimi oyuncularla, teknik heyetle paylaşmak istedim." dedi.

Özbek, gündemde verilmesi konuşulan cezalar hakkındaysa "İstenmeyen sonuçlar alındığında, bir yaptırım olması gerekiyor. Oyuncu kontratlarında bunlar yazıyor. Sahaya çıkan futbolcu için maç başı para veriyorsak, yaptırımların uygulanması da doğal. Ceza niye verilir? İnsanların hedefe giderken, ödül kadar cezanın da var olduğunu hissetmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Özbek, teknik direktör arayışlarının olmadığını belirtirken Igor Tudor'un yeni sezonda görevinin başında olacağının altını çizdi.

Wesley Sneijder'in performansıyla ilgili yöneltilen soruya da "Sneijder, marka bir futbolcu. Bizimle 1 yıl daha kontratı var. Devam edecek misiniz, gidecek mi diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Elbette ki yıldız futbolcularımızla devam etmek isteriz. Sneijder gayet de iyi oynuyor." cevabını verdi.

Haberin Devamı

BRUMA KONUSU

Dursun Özbek, Igor Tudor'un Kasımpaşa maçında 17. dakikada oyundan çıkardığı ve aralarında problem olduğu iddia edilen Bruma'nın sözleşmesini uzatmak istediklerini ifade etti. Özbek, sözlerine "Bruma ile sözleşme yenilemek istiyoruz. 'Bruma Florya'nın tapusunu istedi' diye haberler çıkıyor. Florya'nın tapusunu ne yapacak? Kontrat uzatmak için görüşmeler devam ediyor. Bruma bizim için önemli bir oyuncu, dünya yıldızı adaylarından bir tanesi." ifadeleriyle devam etti.

"6-7 OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ"

Dursun Özbek, önümüzdeki sezon için hamle yapmayı düşündüklerini "Kontrat uzatmak için görüşmeler devam ediyor. Bruma bizim için önemli bir oyuncu, dünya yıldızı adaylarından bir tanesi. Cenk Ergün, şu an yurt dışında. Önemli bir golcü arıyoruz. Burak Yılmaz gelmek isterse, buyursun gelsin" sözleriyle ifade etti.

Haberin Devamı

Şansal Büyüka'nın "Parayı nereden bulacaksınız?" sorusuna "Bu soruyu çok düşündünüz mü?" diyerek gülen Özbek, "Branşlarımızın toplam yıllık bütçesi 150 milyon euro. Bankalara olan borç yükünden kurtulduğumuzda sıkıntılar biter." dedi.

"CAVANDA TRANSFERİNDE HATALIYDIK"

"Geçmişte hatalar yaptık" demecinin hatırlatılması üzerine konuşan Özbek, Serdar Aziz'in transferinde hatalı olmadıklarını düşünürken Cavanda da durumun tersi olduğunu belirtti. Özbek, "Serdar Aziz'i hata olarak görmüyorum. Transfer ettiğimizde sağlıklıydı. Sağlık kontrollerinde sıkıntı yoktu. Bizde de oynadı milli takımda da. Sonrasında sakatlandı." dedi ve ekledi: "Cavanda'yı transfer etmemizi onu Belçika'dan tanıyan Jan Olde Riekerink istedi. Cavanda da hatalı olduğumuzu düşünüyorum."

MEHMET ÖZBEK KONUSU

Başkan Özbek, kardeşi Mehmet Özbek sorusunu cevapladı. Özbek, " Galatasaray Spor Kulübünün 16 yıllık üyesi. Bütün aile Galatasaraylıyız. Mehmet Özbek de 16 yıldır genel kurul üyesi. Başkan olabilecek şartlara sahip birisi. Yönetim kurulunda kardeşim kadar yakın olan arkadaşlarımız var. Mehmet Özbek'in Galatasaray'a hizmet etmesinin neresi tenkit edilecek bir şeydir, bunu anlamıyorum. Mehmet Özbek, Sportif A.Ş.'de yönetim kurulu üyesidir. Ancak kendisi benim ortağım. Kendi işleriyle biraz daha ilgilenecek. Bu yüzden futbolla ilgili faaliyetleri bıraktı" dedi.

Haberin Devamı