Gazete Vatan Logo
Futbol Eczacı’nın meleği!

Eczacı’nın meleği!

Eczacıbaşı VitrA, F.Bahçe’nin Rus smaçörü Lioubov Sokolova’yla 2 yıllığına anlaştı

Eczacı’nın meleği!

2000-01 sezonunda da turuncu-beyazlı forma altında 2 kupa kaldıran 35 yaşındaki Sokolova, “Burada yeni başarılara imza atacağımaza inanıyorum” şeklinde konuştu.

BAYANLAR Voleybol Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA, Dinamo Krosnodar ve Omichka Omsk’un da peşinde olduğu ve son 2 sezondur F.Bahçe forması giyen Lioubov Sokolova ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Daha önce Rusya dışında ilk kez 2000-01 sezonunda turuncu-beyazlı formayı giyen Sokolovaşunları söyledi:

KARİYERİ BAŞARI DOLU

“O sezon Türkiye şampiyonluğunu, Türkiye Kupası’nı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi dördüncülüğünü kazandık. Yıllar sonra yeniden Eczacıbaşı’nda oynamak benim için büyük mutluluk. Bu forma ile yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

SEZONU Süper Kupa, Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu ile tamamlayan turuncu-beyazlıların voleybolu bırakan Küba asıllı İtalyan yıldız Mirka Francia’nın yerine aldığı Sokolova’nın kariyeri başarılarla dolu. 35 yaşındaki oyuncunun çeşitli turnuvalarda 7 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalyanın yanısıra 3 MVP, 3 ‘En iyi servis karşılayan’, 2 ‘En iyi manşet alan’, 1 ‘En iyi smaçör’, 1 de ‘En skorer oyuncu’ ödülleri bulunuyor.

HATIRLANACAĞI üzere Eczacıbaşı VitrA daha önce de F.Bahçe’ye giden pasör Elif Ağca Öner’in boşluğunu Vakıfbank’tan Özge Kırdar Çemberci ile anlaşarak doldurmuştu.

Süper takviye

TRANSFER sezonu boyunca sesiz kaldığı için eleştirilen Eczacıbaşı, Lioubov Sokolova’yı kadrosuna katarak çok önemli bir iş başardı. Özellikle turuncu-beyazlı camianın tarihinde önemli bir rol oynayan Francia’nın ayrılığından sonra bu boşluğun nasıl doldurulacağı merak konusuydu. Evet 35 yaşındaki oyuncunun ismi nisan ayından beri Eczacıbaşı ile anılıyordu ama F.Bahçe ile olan sözleşmesinde bulunan ‘Yurt içinde bir takıma giderse para ödemek zorunda’ maddesi akıllarda olmayacak mı acaba? sorusunu da getiriyordu.

ELİNDE Neslihan Darnel, Esra Gümüş, Büşra Cansu, Gülden Kuzubaşıoğlu, Özge Çemberci gibi milli oyuncuların yanısıra Poljak gibi bir blok canavarı bulunan turuncu-beyazlıların Sokolova takviyesiyle bu yıl da maçları çok iyi geçecek gibi. (MURAT YÜCEKÖK / VATAN)

Haberin Devamı