Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Eczacıbaşı Hara-Kiri yaptı

Eczacıbaşı Hara-Kiri yaptı

2015 Kadınlar Dünya Kulüp Voleybol Şampiyonası'nda mücadele eden Eczacıbaşı VitrA, Asya şampiyonu Japonya'nın Hisamitsu Springs takımına 3-2 mağlup oldu.

Eczacıbaşı Hara-Kiri yaptı

DÜNYA Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nın ilk gününde Japonya temsilci Hisamitsu Springs’le karşı karşı gelen Eczacıbaşı VitrA, maça iyi başlasa da hataları sonucu mücadeleden 1 puanla ayrıldı:2-3
İLK seti 25-12 gibi farklı kazanan temsilcimiz, bu sette blok ve servislerle rakibine adeta nefes aldırmadı. 2. setle birlikte hücumda hızlanan Japon temsilcisi, bozulan blok disiplinimizi en iyi şekilde kullanarak hücum yüzdesini yükseltti. Seti 28-26 kazanan Hisamitsu, 3 sette de kontrolü kaybetmedi.
YAPILAN basit hatalar ve hücumda top öldürememek; Eczacıbaşı’nın bu seti 25-20 kaybetmesine neden oldu. Setlerde 2-1 geri düştükten sonra Gözde ile ayağa kalkan turuncu-beyazlılar, ilk setteki blok disiplinini yakalayınca oyunda ibre bir kez daha temsilcimizin tarafına geçti. Bu seti hatasız oyunuyla (25-19) kazanarak maçı final setine taşıdı.
FİNAL setine kötü (6-1) başlayan Eczacıbaşı, setin son bölümlerinde etkili olsa da aradaki farkı kapatamadı ve seti 15-11, maçı da 3-2 kaybederek ilk günü mağlup kapadı.
MAÇTA en fazla dikkat çeken şey Eczacıbaşı’nın basit hatalarıydı. Bu yenilginin ardından bugün oynayacağımız Dinamo Krasnodar maçından galibiyet çıkarmamız şart...

Haberin Devamı