Gazete Vatan Logo
Futbol Eduardo Li, ABD'ye iade edildi

Eduardo Li, ABD'ye iade edildi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ndeki (FIFA) yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski FIFA yetkilisi ve eski Kosta Rika Futbol Federasyonu Başkanı Eduardo Li'nin, ABD'ye iade edildiği açıklandı.

Eduardo Li, ABD'ye iade edildi

İsviçre Adalet Bakanlığı: "İsviçre'de gözaltında bulunan eski FIFA yetkilisi ve eski Kosta Rika Futbol Federasyonu Başkanı Eduardo Li, bugün ABD'ye iade edildi"

sviçre Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsviçre'de gözaltında bulunan eski FIFA yetkilisi ve eski Kosta Rika Futbol Federasyonu Başkanı Eduardo Li, bugün ABD'ye iade edildi" denildi. Li'nin, Zürih'te ABD polisine teslim edildiği ve New York'a uçakla hareket ettiği ifade edildi.

Li, 27 Mayıs 2015'te ABD'nin talebi üzerine Zürih'te gözaltına alınmıştı.

Öte yandan, İsviçre'de gözaltında bulunan eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo'nun da Uruguay'a iade edileceği açıklandı.

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te Zürih'te 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki yetkililerden Jeffrey Webb ve Jose Maria Marin, ABD'ye iade edilirken, iadeye itiraz eden Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas ve Rafael Esquivel'in yargı süreci devam ediyordu.

İsviçre Adalet Bakanlığı, 17 Eylül 2015'te Figueredo'nun ABD'ye iade edilmesini onaylamıştı ama Figueredo, ABD'ye iade edilmeyi reddetmişti.

Haberin Devamı

Figueredo'nun bazı yayın ve pazarlama hakları karşılığında milyonlarca dolar değerinde rüşvet aldığı iddia ediliyor.

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 3 Aralık'ta gözaltına alınan başkan yardımcılarından Juan Angel Napout da ABD'ye iade edilmişti.