Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes Daçka'yı ateşe attı

Efes Daçka'yı ateşe attı

THY Euroleague TOP 16 turunun 10. haftasında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 72-68 mağlup etti.

Efes Daçka'yı ateşe attı

İKİ temsilcimiz dün gece bir kez daha karşı karşıya geldi Avrupa sahnesinde. Anadolu Efes adına mağlubiyete tahammül olmayan mücadelede yine birbirinden farklı senaryolar gerçek oldu. Top kayıplarının damga vurduğu maçın ilk çeyreğinde rakip çemberde etkili olamamanın sıkıntısını yaşayan ev sahibi, Efes hücumlarına gösterdiği savunma direnciyle oyunu dengeledi.

ÇEYREK sonunda yakaladığı 6-2’lik seriyle öne geçen Daçka skoru da 15-11 yaptı. 2. çeyreğe Johnson’la etkili başlayan Efes kısalarından gelen katkıyla daha üstün bir oyun ortaya koydu ve rakibine yalnızca 9 sayı şansı tanıdığı bölümde devreye 34-26 önde girdi. Savunmaların yüksek enerjiyle başladığı ikinci yarıda her iki takım da çemberlerini savunma konusunda maksimum direnç gösterdi.

MAHMUTİ DİSKALİFİYE OLDU

ATILAN sayılarıla yapılan blokların neredeyse denk olduğu ilk dakikalarda dengeyi yine top kayıpları bozdu. Ev sahibinin art arda kaybettiği toplar sonrasında farkı çift hanelere çıkaran Efes, Wilbekin-Semih ikilisini durduramayınca çeyrek 50-55 tamamlandı. Konuk takım adına Heurtel’in etkili olduğu son periyotta adeta Efes kaçtı Daçka kovaladı.
OKTAY Mahmuti’nin bitime 2 dakika kala diskalifiye olması bir anlamda kırılma anı oldu. Maç sonlarının müzmin başarısızı Efes, en kritik top kayıplarını yaptığı son bölümde farkın 2 sayıya kadar inmesine engel olamadı. Kâr-zarar dengesini zarara kaydırması an meselesi olan Heurtel’in art arda hatalarını iyi değerlendiremeyen Daçka mağlubiyete engel olamadı ve maçı 68-72 mağlup tamamladı.

Haberin Devamı