Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes 'Dinamo' gibi

Efes 'Dinamo' gibi

Euroleague'de Anadolu Efes, deplasmanda Dinamo Sassari'yi mağlup etti.

Efes 'Dinamo' gibi

EUROLEAGUE'DE yoluna kayıpsız devam etmek isteyen Anadolu Efes mutlak galibiyet parolasıyla çıktı Sassari karşısına. Oldukça tempolu oynanan ilk çeyrekte top paylaşımını iyi yapan temsilcimiz hücum anlamında istediklerini büyük ölçüde sahaya yansıtmayı başardı. Savunmada varlık gösteremeyen rakibi karşısında skor bulmakta çok zorlanmayan lacivert-beyazlılar çeyreği 24-16 önde tamamladı.
TEHLİKELİ dış atıcıları ilk çeyrekte suskun olan Sassari, 2. periyotta ise Dyson'ın art arda soktuğu uzak mesafeli şutlarla skoru dengelemeyi başardı. Temposu yüksek maçta savunmada sertlik ortaya koymakta zorlanan Efes, basit top kayıplarının da etksiyle rakibine ekstra hücum şansları tanıdı. Devreye 4.25 kala Dyson'ın 3'lüğüyle 2'ye inen fark Janning’in sayılarıyla tekrar açıldı. 14'ü Dyson'dan olmak üzere 2. çeyrekte potasında toplamda 24 sayı gören temsilcimiz böylece devreye 7 sayılık farkla 47-40 önde girmeyi başardı.
SAVUNMA yapmanın çok uzağında, çok yüksek tempoda ve yalnızca hücuma dayalı bir basketbol oynama hüviyetine sahip rakibi karşısında dengeli bir 2. yarı başlangıcı sergileyemedi temsilcimiz. Yüksek tempodan olumsuz etkilenip savunmada göze çarpan zaafları, rakibin az sayıda iyi yaptığı şeyin de ön plana çıkmasını sağladı. Sanders'ın ekstra katkısıyla farkın açılmasına her defasında engel olan Sassari son çeyreğe de tek haneli farkla girmeyi başardı. (63-56).
SON periyotta Lasme ve Kristic'le etkili olan Efes farkı 13 sayıya kadar çıkarsa da, yorgunluğun da etksiyle basit hatalar yapmayı sürdürdü. Maç temposunu istediği seviyeye çekememek ve yapılan basit top kayıplarının bedelini ağır ödeyebilirdi. Bitime 1.07 kala 4’e inen fark neyse ki Cedi ve Draper’ın değerlendirdiği sebest atışlarla 7’ye çıktı ve mücadele 82-75 temsilcimiz lehine sonuçlandı.
EFES adına kolay olarak nitelendirlebilecek Sassari deplasmanında ortaya çıkan zaaflar; özellikle oyun kurucu mevkiindeki yetersizliği gözler önüne serdi bana göre. Ama çok pozitif bir diğer not da; dün akşam Efes'in aldığı galibiyetle Eurocup ve Euroleague’de mücadele eden tüm temsilcilerimiz bu hafta oynadıkları maçları kazandılar. 6'da 6 yaptığımız bu haftaların çoğalması temennisiyle...

Haberin Devamı