Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes dışarıdan vuruldu

Efes dışarıdan vuruldu

THY Euroleague üçüncü sınavında oyun momentumunu ilk dakikalardan itibaren Zalgiris Kaunas'a kaptıran ve forvetlerinden istediği verimi alamayan lacivert-beyazlılar, parkeden 65-62 mağlup ayrıldı.

Efes dışarıdan vuruldu

Namağlup ve grup lideri unvanını dün akşam kaybetti Anadolu Efes. Zalgiris karşısında hücum anlamında ağırlık koyamadığı maçta 62 sayıda kaldı ve rakibine boyun eğdi.

Kısır geçen ilk çeyrekte Lasme’yle çemberi iyi savunan lacivert-beyazlılar, aynı etkinliği hücumda gösteremedi. Kristic’in oyuna dahil oluşuyla çözülmesi beklenen skor sıkıntısı, Lasme’nin çıkışıyla savunma sıkıntısı olarak yansıdı sahaya. Değerlendirilemeyen hızlı hücumlar ve Ulanovas ile Javtokas’ın sayılarıyla temsilcimiz çeyreği 12-16 geride tamamladı. 2. çeyrekte Bjelica ve Kristic’le çembere giden Efes oyun temposunu istediği seviyeye çıkaramadı.

BİR AN UMUTLANDIK

BİR kez daha sahneye çıkan Javtokas-Ulanovas ikilisine, bitime 6 saniye kala attığı 3’lükle eşlik eden Lekavicius yarının skorunu belirledi (26-34). 2. yarıda da etkisiz bir Efes vardı. Liderlik ortaya koyan, hücumu organize edecek bir oyuncunun eksikliğini hisseden ev sahibi, isabetsiz dış şutlar ve ribaund üstünlüğünü rakibe vermenin dezavantajını yaşadı.

DRAPER ve Kristic’in sayılarıyla oyunda kalmaya çalışan temsilcimiz, 1:55 kala Milaknis’in 3’lüğüyle 12’ye çıkan fark Kristic’le tekrar 8’e ve son çeyrek başında da Bjelica’yla 6’ya indirdi. Bitime 6:19 kala Draper’in attığı Efes adına maçtaki ilk ve tek 3'lük skoru 51-53 yaparak galibiyet umutlarını tekrar geri getirdi.

Haberin Devamı

ANCAK maçın en skorer ismi Ulanovas’ın yanıtı geçikmedi. Cedi Osman’ın son bölümde sergilediği performans dışında maçı kazanmak adına bir şey ortaya koyamayan Anadolu Efes , temposunu rakibinin kontrolünden çıkaramadığı maçın faturasını 62-65 mağlup olarak ödedi.