Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Efes Final Four'a yürüyor!

Efes Final Four'a yürüyor!

THY Euroleague çeyrek finalinde OlympIakos’u deviren lacivert-beyazlılar seride 2-1 öne geçti.

Efes Final Four'a yürüyor!

Maçın son 10 dakikasına 14 sayı farkla önde giren temsilcimiz korku dolu anlar yaşasa da kazanmayı bildi. Artık dörtlü finaller 1 galibiyet uzakta...

AH savunma sen nelere kadirsin. Ne devleri yerle bir ettin, dileriz 1 maç daha edeceksin... Anadolu Efes, Pire’den çıkardığı 1 galibiyetle, en klişe ama anlaşılır tabiriyle galibiyetten fazlasını çıkarmıştı. Özgüveni, motivasyonu üstüne bir de taraftarıyla Abdi İpekçi’ye çıktığı anda Olympiakos’a verdi mesajı; bu maç savunma maçı olacaktı!
LACİVERT-beyazlılar karşılaşmanın başında Brown’la art arda gelen sayılarla öne geçse de çeyrek sonuna doğru top paylaşımını unutmanın hücumdaki sıkıntısı ağır bastı. Spanoulis-Printezis’le gelen sayılarla ilk 10 dakika 14-17 tamamlandı. Granger-Dunston ikilisinin benchte olduğu anlarda maksimuma ulaşan skor sıkıntısı, 2. çeyrek ortasında bu ikilinin dönüşüyle sırra kadem bastı. Çember altında kontrolü ele alan lacivert-beyazlılar savunmada müthiş bir enerji ve sertlik ortaya koyarak yalnızca 10 sayıya izin verdiği çeyrek sonunda devreyi 33-27 önde kapattı.
NEFES ALDIRMADI
OLYMPIAKOS’A nefes aldırmayan savunma 2. yarı başında da devredeydi. Dunston’ın müthiş performansı, Brown’ın konsantrasyonu, Granger-Heurtel’in aynı anda sahadayken verimliliği... Spanoulis istatistiklerinde alıştığımız asist rakamlarını bu kez top kaybı olarak yazdıracak türdeydi! 15 sayılara kadar çıkan fark sonrası Efes son 10 dakikaya 51-37 avantajla girdi. Oyunun kontrolünü ele almış olmanın, çift haneli farkları yakalamanın rehaveti ve tabii Yunan temsilcisinin savunma hamleleri, hücum ritmimizin bozulmasına neden oldu. Spanoulis’in kontrolü ele aldığı ve art arda uzak mesafeli isabetlerin geldiği bölümde fark eridi. Yürekler ağızlara her geldiğindeyse Dunston sahnedeydi! Aldığı ribauntlar, hücumda gösterdiği çaba alkışlıktı. Bir parantez de Honeycutt’a; 30 saniye kala aldığı ribaunt galibiyet adına çok kritikti. Spanoulis’in 3’lüğüyle 1’e inen fark sonrası savunma, taktik fauller derken Efes müthiş bir galibiyet elde etti ve seride durumu 2-1’e getirdi.
ŞİMDİ kaldı 1! Doğuş’tan Dunston’a, o müthiş savunmayla Efes şimdi final-four’a yalnızca 1 adım uzakta.

Haberin Devamı