Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Efes'ten buraya kadar!

Efes'ten buraya kadar!

Yunanistan’dan 1-1’le dönüp İstanbul’da seriyi bitirebileceği maçta Olympiakos’u elinden kaçıran Anadolu Efes dün de Yunan ekibine yenildi ve 3-2’yle elendi.

Efes'ten buraya kadar!

MEVZU Avrupa’nın en iyi 4 takımından biri olmaya gelince detaylar giriyor devreye. Liderlik de zaten tam da böyle anlarda kendini gösteriyor! Dün de iki takımdan biri devam diyecekti. Ya Efes ya Olympiakos.

GERİDE kalan 4 maçta Efes öyle umut vaat etti ki Final 4’da 2. Türk takımını izleyeceğimize inandık. Maç da öyle başladı. Spanoulis’in domine ettiği ilk çeyreği temsilcimiz 25-21 geride kapattı.

SAVUNMANIN etkisiyle öne geçen lacivert-beyazlılar rakibine 12 sayı şansı tanıdığı 2. çeyrek sonrası devreye 4 sayı avantajla girdi (37-41). İkinci yarıdaysa faul problemlerinin baş göstermesi kötü sonun başlangıcı niteliğindeydi.

KENDİNİ KANITLADI

Paul’un hücumdaki etkinliğiyle oyunda kalmaya çalışan Anadolu Efes savunmada ciddi zaaflar gösterdi.

63-58 ev sahibi üstünlüğüyle gidilen son 10 dakikada hem coaching hem de saha içi liderliği anlamında kritik anlardaki tercih yanlışları sonucu belirledi. Dunston’un 5 faulle oyun dışı kalmasından sonra dengesi daha da bozulan Efes’in yaptığı basit hatalar Spanoulis liderliğinde tecrübeli Yunan ekibine karşı ne yazık ki mağlubiyeti getirdi.

Haberin Devamı

ANADOLU Efes basketbol anlamında sezona başladığından başka bir noktaya geldi. Potansiyelini özellikle bu seride fazlasıyla ispat etti. Tüm Türkiye’ye heyecan yaşattı anacak maalesef büyük başarıların küçük detaylarda gizli olduğunu da bir kez daha kanıtladı. Final 4 bu sezon da olmadı ancak yaşattığı heyecan için alkış aldı.