Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Final Four bileti son maça kaldı

Final Four bileti son maça kaldı

Anadolu Efes saha avantajını kullanamadı ve play-off serisinde durum eşitlendi:

Final Four bileti son maça kaldı

Yunanistan’dan 1-1’le ve büyük umutlarla dönen lacivert-beyazlılar, Olympiakos karşısında İstanbul’daki ilk maçı da kazanınca dün herkes Efes’in seriyi bitirmesini bekliyordu. Fakat ne yazık ki istediğimiz olmadı ve Oly durumu 2-2’ye getirdi.

EN net ifadeyle “Anadolu Efes sonunu getiremedi.” Sürpriz mi derseniz değil. Neticede rakibiniz Olympiakos ve Olimpiakos’a karşı üst üste 3 maç kazanmak kolay değil. Son galibiyetin üzerine Efes’in sert bir rakiple karşı karşıya olacağı aşikârdı. Ancak maça iyi başlayan lacivert-beyazlılardı.
SAVUNMADA arzulu, hücumda etkili Efes ilk çeyrek sonunda performansını skora da yansıttı (21-14). Ancak ikinci çeyrek itibarıyla denge bozulmaya başladı. Green ve Spanoulis’in skordaki etkisiyle eriyen farkla 1:26 kala skor 36-35 oldu. Cedi’nin faul çizgisinden isabetleriyle skorunu belirlediği devre 38-35 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle sona erdi.
5-0 seriyle başlayan 2. devreyle birlikte öne geçen Yunan ekibi, dışarıdan yüzdeli hücum etse de önce Heurtel sonra da Granger’ın isabetleriyle son 10 dakikaya dengeli gidildi. Maç genelinde Anadolu Efes adın göze çarpan eksik, Abdi İpekçi’deki son galibiyetin aksine top paylaşımının azalması, ikili oyunlarda üretkenlikten uzaklaşılmasıydı.
BU İŞ DAHA BİTMEDİ
HER geçen dakika psikolojik üstünlüğü rakibine veren lacivert-beyazlılar hücum anlamında varlık gösteremediği son 10 dakikada, Spanoulis liderliğindeki Olympiakos’a karşı yalnızca 8 sayı kaydedebildi. Zorlu mücadele sonunda iyi yaptıklarını sahaya yansıtamamanın sonucu temsilcimiz adına mağlubiyet oldu.
DÜN kuşkusuz daha iyi bir performans beklendi ancak unutmamak lazım ki hem kapasite hem tecrübesi üst düzey olan Yunan temsilcisine karşı şansımız bitmedi! Final 4 için Pire’deki maça basketbolseverler hazır.

Haberin Devamı