Gazete Vatan Logo
Futbol Efes Pilsen kupanın sahibi

Efes Pilsen kupanın sahibi

16 sayı farktan gelen Efes Pilsen, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 9. defa kazandı


İlk devrede F.Bahçe Ülker fırtına gibiydi. Fakat Kerem Tunçeri önderliğinde direnen Efes, 4 kısayla farkı eritip son 6 dakikada yakaladığı 15-4’lük seriyle galibiyete ulaştı.

İŞLER iyi giderken takımdaki herkes için oynamak çok kolaydır. Görevinizi yaptığınız sürece işler yürür, işler yürüdükçe her şey basit görünür. İşler kötü giderken akışı değiştirmek, ayakta kalabilmek asıl büyük mesele. Onu yalnızca çok özel oyuncular başarabiliyor. Tek başına akıntıya karşı durmak kolay mı?

KEREM Tunçeri’nin kariyerinde şu anda geldiği nokta tek kelimeyle inanılmaz. Yetenekleri, sezgileri vesaire bir yana. Şu anda Kerem’in sahada sergilediği lider, asla teslim olmayan karakterin dengini bulmak çok zor. Milli Takım’dan taşıdığı formu daha da yukarı taşımış durumda Kerem. Dün akşam belki de kariyerinin en görkemli maçını oynadı. Çünkü dün dev bir F.Bahçe fırtınasına karşı ayakta kalabilen ve takımını da ayakta tutan isimdi.

DÜNKÜ ilk yarıya bakınca F.Bahçe Ülker’in bu ligin Siena’sı, CSKA’sı, Maccabi’si olma yolunda olduğunu söylemek mümkün. Daha ilk 10 dakikada o kadar dramatik bir fark yarattı ki F.Bahçe. Skor 28-15’di ama sahadaki oyunda fark daha da büyüktü aslında. F.Bahçe Ülker 8 asist yapıp 11/18 atarken, Efes 2 asist ve ancak 4/16 atabildi ancak. İşte bu fırtınaya yakalanan geminin kaptanı olarak direndi Kerem.

ATTI, attırdı, her kritik topta sorumluluk aldı. Ancak onun çabası, biraz da hücum ribauntu performansı sadece skorun kopmamasını sağladı. Ama önemli olan da bu değil mi zaten. İşler kötü giderken bir şekilde direnmek, bir şekilde oyunda kalmak. Ve sonra işleri tersine çevirmek. Sırbistan maçında da bunu görmedik mi?

TEK DEĞİLDİ AMA...

23. dakikada skor 52-36’ya geldikten sonra son çare ‘Kerem Gönlüm ve 4 dış oyuncu’ formulüne döndü lacivert-beyazlılar. Ve o ana dek oyuna hükmeden F.Bahçe şaşırdı. Ribaunt üstünlüğü de kısa beşin ekstra çabasıyla Efes’te kalınca fark erimeye başladı. F.Bahçe’nin fırtına temposu sakinleştikçe, dizginleri Kerem ele aldı. Adaşı da kendisine destek verince fark 6 dakikada 2’ye indi.

AMA asıl büyük farkı son 6 dakikada gördük. F.Bahçe 73-64 önde girdi bu bölüme. Maç 15-4 bitti. Efes 6 dakikada 4 sayı yerken Kerem Tunçeri tek başına 6 sayı, 2 asist yaptı.

Şöhretli rakibi Ukiç ise tüm ikinci yarıda 0/3 şut, 1/2 serbest atışla 1 sayı üretirken üstelik.

KEREM tek başına kazanmadı elbette dünkü kupayı. Ama dünkü fırtınayı onun gibi durdurabilecek başka bir oyuncu bulmak çok zor.



F.Bahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija ile Efes Pilsen yardımcı koçu Ekrem Memnun, devre arasında tartıştı. Ancak olayın büyümesini araya giren oyuncu ve diğer antrenörler önledi.



6 yıl F.Bahçe’de oynayan Damir Mrsiç, yeni görevi menajerlik gereği takım elbiseyleydi. Öte yandan karşılaşmayı F.Bahçe eski koçu, A Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic de izledi.

77-79

1.P: 28-15 2.P: 19-21 (47-36)
3.P: 15-24 (62-60) 4.P: 15-19
F.BAHÇE ÜLKER: Ukic 9, Ömer 14, Preldzic 3, Lavrinovic 3, Oğuz 18, Kinsey 7, Mirsad 14, Tomas, Kaya 2, Vidmar 7
EFES PİLSEN: K.Tunçeri 18, Thornton 6, Nachbar 9, Roberts 14, Ersin 5, Rakovic 12, K.Gönlüm 9, Wisniewski, Sinan, Cenk 6
HAKEMLER: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Kaan Büyükçil

Haberin Devamı