Gazete Vatan Logo
Basketbol Çizme'yi Saric'le aştık

Çizme'yi Saric'le aştık

Basketbolda THY Avrupa Ligi A Grubu yedinci hafta maçında Anadolu Efes, İtalyan ekibi Sardegna Sassari'yi 23 sayı farkla 85-62 yendi.

Çizme'yi Saric'le aştık

GEÇTİĞİMİZ hafta Kazan maçında travma yaşayan A.Efes, Sassari karşısında yara sardı... Lacivert-beyazlılar, İtalyan ekibini genç oyuncularının adeta resital sunduğu maçta 85-62 yendi.
MAÇA iyi başlayan Efes, Janning-Saric-Doğuş'un basketleri İtalyanlar'a mola aldırdı: 14-4. Sassari, moladan Sanders'ın 7 sayısıyla dönse de Efes, ilk yarıyı 20-12 önde kapadı.
SASSARI, 2. çeyreğin başında farkı 1'e kadar indirdi: 20-19. Draper-Bjelica ve Furkan'la ivme artıran Efes, 32-19’la en büyük farkı yakaladı. Rakibine şans tanımayan Efes, ilk devreyi 43-33 önde kapadı. 3. çeyrekte Lawal ve Brooks'un pota altını karartması temsilcimizi dış atışa yöneltti. Perperoglou-Lasme-Bjelica ile orta mesafeden isabet bulduk ve son bölüme 64-49 önde girdi.
MAÇTAKİ farkın verdiği rehavetle hücumda basit top kayıpları yapsak da Cedi-Furkan-Bjelica ile skor bulduk. Ivkovic, 3.55 kala 18 sayı ve 16 ribauntla harika bir oyun sergileyen Saric'i kenara alarak alkışlattı. 2.54 kala Bjelica'nın kenara alınmasıyla Doğuş-Furkan-Cedi-Emircan ve Deniz 5'lisine dönüldü. Deniz'in de skor bulmasıyla süre alan 11 oyuncu da skora katkı yaptı ve Efes, 85-62 kazandı.

Haberin Devamı