Gazete Vatan Logo
THY Euroleague N'Efes bile alamadı

N'Efes bile alamadı

Anadolu Efes, Euroleague'deki çeyrek final ilk maçında sahadan boynu bükük ayrıldı.

N'Efes bile alamadı

AVRUPA’NIN son sekiz takımının mücadelesine tanıklık ediyoruz. Kolay eşleşme yok. Ancak eşleştiğiniz takım Olympiakos ise işiniz bir kat daha zor. Bunu Anadolu Efes biliyordu zaten... Lakin ilk mücadele itibarıyla yapılması gerekenlerden ziyade yapılamaması gerekenleri örnekleyen bir oyun izledik.
SAVUNMADA varlık gösteremeyen temsilcimiz, ikili oyunları unutup top paylaşımında yetersiz kalınca maçın başından sonuna galibiyet sinyali vermekten uzaktı. 18-11 tamamlanan ilk çeyrek sonrası 2. çeyrek başında Thomas’ın sayılarıyla fark 5’e indi. Ancak Waters ve Papanikolau’nun etkili oyunuyla devreye 6 dakika kala fark çift hanelere çıktı (29-19).
HONEYCUTT YETMEDİ
EV sahibini durdurmakta zorlanan Efes’te, Honeycutt ve Heurtel’in çabası da farkı eritmeye yetmedi ve devre 42-31 Yunan ekibi üstünlüğüyle bitti. 2. yarıya Spanoulis-Printezis ikilisiyle Olympiakos etkili başlayan taraftı.
ART arda basit top kayıplarıyla hücum şanslarını değerlendiremeyen Efes farkın 17 sayıya kadar çıkmasına seyirci kaldı. Organize olmaktan çok Granger-Heurtel’in bireysel hücumlarıyla var olmaya çalışmak da çözüm olmadı.
SON 10 dakikaya 67-50 avantajla giren Olympiakos, savunmada enerjisi yükselen, Honeycutt, Granger ve art arda sayılar bulan Anadolu Efes farkı eritmek adına hareketlense de Olympiakos tecrübesi geri dönüşe izin vermedi ve bir kez daha oyunun kontrolünü ele alarak farkı 21 sayıya kadar çıkardı. Serideki ilk 40 dakikayı 87-72 önde tamamlayan Pire ekibi evinde bu kadar dağınıklığa şans vermeyeceğinin de mesajını verdi.

Haberin Devamı