Gazete Vatan Logo
Galatasaray Efes'ten Aslan'a Hat-trick

Efes'ten Aslan'a Hat-trick

Lacivert-beyazlılar, G.Saray Odeabank’a karşı bu sezon 3’te 3 yaptı.

Efes'ten Aslan'a Hat-trick

KADRO derinliği ve rakibinin yaşadığı sıkıntılı süreç göz önüne alındığına Anadolu Efes, G.Saray Odeabank’a karşı galibiyete yakın taraftı. Lacivert-beyazlılar adeta donmuş rakibi karşısında mücadeleye 10-0’lık bir seriyle başladı. Ancak maça hızlıca konsantre olan ve Sinan’ın liderliğinde dışardan bulamadığı yüzdeleri çembere giderek yakalayan sarı-kırmızılılar çeyrek bitmeden skora denge getirdi hatta Fitipaldo’nun sayılarıyla öne geçti (17-16). Fitipaldo’nun oldukça verimli ve Sinan’la uyum içinde oynamasıyla birlikte Pleiss’ın da devreye girmesiyle hücumda rahatlayan konuk ekibi savunmada da yukarı çekti. G.Saray’ın bu geri dönüşü karşısında Efes’in tepkisiyse tepkisizlikti. Uzunlarını devreye sokamayan, hücum anlamında varlık göstermeyen ve haliyle savunmada da oldukça yumuşak bir görüntüye bürünen ev sahibi, farka davetiye çıkardı.

İKİNCİ çeyreğin İlk 5 dakikasında konuk ekibin yakaladığı 16-2’lik seriyle oluşan (32-18) farkı eritmeye Doğuş’un çabası da yeterli olmadı ve devre 40-28 G.Saray üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

SONUN BAŞLANGICI 3. ÇEYREK OLDU

2. yarıda skor avantajıni elinde bulunduran G.Saray 3. çeyrek sıkıntısını art arda top kayıplarıyla yaşadı. Sarı-kırmızılılar adına sonun başlangıcı niteliğindeki top kayıpları can yaktı. Savunmada konsantrasyonu yükselen Efes’in, Heurtel’in tek kişilik şovuyla farkı eritmesi çok sürmedi. 3. çeyrekte takımın kaydettiği 28 sayının yarısında imzası olan Fransız oyuncu son 10 dakikaya lacivert beyazlıların 56-54 önde girmesini sağladı.

DAR rotasyonun maçın sonunu getirmekte oldukça zorladığı sarı-kırmızılılar, Sinan, Micov, Pleiss ve geldiği günden beri en verimli oyununu oynayan Fitipaldo’nun katkısına rağmen yorgunluklardan kaynaklı hatalara engel olamadı. Devreye başka oyuncu sokamamak mağlubiyette en önemli nedendi. Efes ise yükselen ritmi ve kadro kalitesiyle son çeyrekte Paul’den aldığı önemli katkı da eklenince zorlandığı maçta son bölümde güldü.