Gazete Vatan Logo
TBL 5 yıldızlı Efes

5 yıldızlı Efes

Anadolu Efes bu sezon 5. kez karşılaştığı Darüşşafaka Doğuş’u bir defa daha mağlup etmeyi başardı.

5 yıldızlı Efes

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maç müthiş bir tempoyla başladı. Anadolu Efes’in çok agresif savunma yaparak başladığı mücadelede, özellikle Doğuş’un Harangody'ye yaptığı blok hafızalara kazınırken; bu sertlikte rakip ekibin skor üretme konusundaki en önemli anahtarı Mehmet Yağmur oldu.

İkinci çeyrekte Daçka, Wilbekin ve Harangody’nin dışarıdan bulduğu toplam dört isabetle farkın açılmasına ve Efes’in savunma direncinin iyice kırılmasına neden oldu. Zaten Wilbekin/Mehmet Yağmur ikiliisi ilk yarıda 5/6 üçlük isabeti ile oynarken; Heurtel/Granger ikilisi üçlük çizgisinin arkasından 2/10 isabetle oynadı. Konuk ekibin domine ettiği ve rüzgarı arkasına aldığı devrede, soyunma odasına 31-37’lik skorla gidildi.

Soyunma odasından dönüldüğünde de Daçka kaldığı yerden, üzerine koyarak devam etti. İkinci yarıda Efes cephesinde top kayıplarının ve kaçan şutların da tuzuyla fark bir ara 16 sayıya kadar çıktı. Bu bölümde Efes’in maçtan kopmasını engelleyen tek kişi bulduğu kritik isabetlerle Saric oldu. (47-57)

Haberin Devamı

Son çeyrekte Efes bir anda çehre değiştirdi ve maçı bir anda bambaşka bir noktaya taşıyıp 33-14’lük çeyrek performansıyla maçın seyrini değiştirerek galibiyeti hanesine yazdıran oyununu oynadı. Üç periyot boyunca kontrolü elden bırakmayan Darüşşafaka Doğuş, dördüncü periyodun başlamasıyla Heurtel önderliğinde 7-0’lık bir seri ile ilk darbeyi alırken; moladan 8-0’lık bir seri ile dönerek yıkılmadığının ve maçı bırakmadığının sinyallerini verdi. Fakat Efes bu kez de 9-0’lık seri ile yanıt verdi. Wilbekin, Efes’in yakalayıp, farkı açmasına izin vermemeye çalışsa da; Heurtel’in eli ısınmıştı bir kere. Fransız oyuncu, son çeyrek bulduğu 12 sayı ile kazanılan galibiyetin en önemli mimarı oldu. Ama elbette ki en önemli alkış maçın kopmasına izin vermeyerek, dört periyot boyunca 17 sayı ile oynayan Dario Saric’e, zira istikrarını bozmadı.