Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Son nefeste müthiş zafer

Son nefeste müthiş zafer

Anadolu Efes, EA7 Milano karşısında galibiyete son anlarda ulaştı.

Son nefeste müthiş zafer

ABDİ pekçi Spor Salonu’a gelen spor severler tarihi bir an’a tanıklık etti dün akşam. Anadolu Efes-Emporio Armani Milano karşılaşmasında basketbol tarihimize damga vuran Petar Naumoski’nin 7 numaralı forması emekli edildi. Aynı zamanda Coach Perasovic’in de doğum günüydü.

LACİVERT-beyazlılar kritik karşılaşmanın sonunda zor da olsa güldü ama başında adeta kabus gördü. İlk çeyrekte potasında 27 sayı gören temsilcimiz hücumda yokları oynadı. 7 dakikasında yalnızca 5 sayı üretebildiği çeyreği Heurtel ve Honeycutt’ın sayılarıyla 15-27 kapattı.

2. çeyrek top paylaşımını arttıran ve hücumda hareketlenen ev sahibi, savunmadaysa sertlikten uzak görüntüdeydi. Raduljica’nın çember altındaki etkinliğine çözüm üretemeyen Efes, Sanders’in art arda sayılarıyla 4:36 kala 19 sayı geri düştü (27-46). Kirk’ün benchten gelip enerjiyi yükseltmeye çalışsa da yetmedi ve katkısı devre 40-54 Milano üstünlüğüyle tamamlandı.

HÂLÂ SORULAR VAR

NAUMOSKİ’NİN onurlandırıldığı devre arasında oluşan sinerjiden etkilenmiş olsa gerek Efes 2. yarıya hücumda daha etkili başladı. Honeycutt’ın devreye girişiyle 4 dakika kala tek hanelere inen fark çeyrek sonunda yine Honeycut’la 5 oldu (69-74). Maç boyunca top kayıplarından canı yanan temsilcimiz son 10 dakikada da basit top kayıplarına engel olamadı.
DOĞUŞ’UN müthiş enerjisiyle başı çektiği savunmada son çeyrekte ortaya koyduğu sertlikle galibiyete giden Efes, 86 sayı, 20 top kaybına rağmen (Granger 4-Heurtel 4-Dunston 4) sahadan galibiyetle ayrıldı ama akıllarda yine guardlara dair sorular kaldı.

Haberin Devamı