Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Atina'yı fethettik!

Atina'yı fethettik!

THY Euroleague Play-Off serisi ikinci maçında, Anadolu Efes deplasmanda Olympiakos'u 73-71 yendi ve durumu 1-1'e getirdi.

Atina'yı fethettik!

İSTANBUL’DAKİ Final Four’da birden fazla Türk takımı olması ihtimali... Düşüncesi bile heyecanlandırıyor insanı. İlk maçta izlediğimiz takımdan sonra dün gece ilaç gibi geldi. Karşılaşmaya konsantre başlayan Anadolu Efes rakibi top kayıplarına zorlarken hücumda da etkiliydi. Grange ve Dunston’la çembere verimli hücum eden temsilcimiz topu paylaşmanın pozitif geri dönüşünü de aldı. Ancak Spanoulis ve Printezis’i durdurmakta yaşanan sıkıntı skora yansıyınca çeyrek 22-23 tamamlandı.

2. YARIDA UYKU MODU

İKİNCİ çeyrekte Honeycutt’un benchten getirmesi beklenen enerji ne yazık ki top kayıpları olarak geldi. Granger’ın kenarda olduğu dönemde üretkenlikten uzaklaşan lacivert-beyazlıların savunmada oluşan zaafları Spanoulis’in art arda uzak mesafeli isabetlerini beraberinde getirdi. Yalnızca 14 sayı bulabildiğimiz 2. periyod sonunda devre 44-37 ev sahibi avantajıyla tamamlandı.

İKİNCİ yarı adeta uyku modunda geçti. 4 sayıyla başlayan Efes karşısında Atina temsilcisi ilk sayılarını 5:45 kala faul çizgisinden bulabildi. Atamasa da yemediği bir 3. çeyreğin ardından son 10 dakikaya 54-51’lik skorla gidildi. Ve maç başından beri beklenen enerji son bölümde geldi.

Haberin Devamı

HONEYCUTT’IN yaktığı kıvılcımı, o ana kadar devreye giremeyen Brown körükledi ve Heurtel’in ceza şutlarıyla 1:15 kala skora denge geldi (71-71 ). Printezis’in faul çizgisinden 2’de 2 kaçırması, ribaundu aldıktan sonrası Kirk’le gelen sayılarla 71-73 öne geçen Efes sahadan galip ayrılarak seride durumu 1-1’e getirdi. Potansiyelini sahaya yansıttığında neler yapabildiğiniz gösterdi.