Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Efsane golü atan kaleci konuştu!

Efsane golü atan kaleci konuştu!

Türkiye 1'inci Ligi takımı Eskişehirspor'un 5 lig maçının 3'ünde penaltı kurtaran, son Ümraniyespor müsabakasında ise 70 metreden attığı golle takımına mağlubiyetten kurtaran kalecisi Boffin, "Kalecinin biraz öne çıktığını görünce vurdum" dedi.

Efsane golü atan kaleci konuştu!

Eskişehirspor'un 23 Mayıs 2012 tarihinde İngiltere'nin Premier Lig takımlarından West Ham United'den transfer ettiği Belçikalı kaleci Ruud Boffin, bu yıl her maçta takımın kurtarıcısı oldu. 28 yaşında, 1 metre 96 santimetre boyundaki Boffin, TFF 1'inci Ligi'nin ilk maçında, Eskişehirspor'un deplasmanda Balıkesirspor'u 2-1 yendiği karşılaşmanın 39'uncu dakikasında Bekamenga'nın penaltı atışı vuruşunu ayaklarıyla çelerek gole izin vermedi.

TOPU YUMRUKLADI

Boffin, Eskişehirspor'un deplasmanda Manisaspor ile 3-3 berabere kaldığı maçın 26'ncı dakikasında da Metin'in kullandığı penaltı atışında topu yumruklayarak ceza sahası dışına çıkardı.

KORNERE ÇELDİ

Belçikalı kaleci, Eskişehir'de seyircisiz oynanan Elazığspor maçında da bir penaltı kurtardı. Eskişehirspor'un Elazığspor'u 3-1 yendiği karşılaşmanın 71'inci dakikasında Boffin, Ümit Tütüncü'yü düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Ümit Tütüncü'nün kullandığı penaltı atışını Boffin kornere çeldi.

87'NCİ DAKİKADA GOL ATTI

Boffin, son olarak İstanbul deplasmanında Eskişehirspor'un Ümraniyspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın 87'nci dakikasında 2-1 mağlup durumdayken yaklaşık 70 metreden kullandığı serbest atışta golü kaydederek takımını mağlubiyetten kurtardı.

Haberin Devamı

"RÜZGAR ARKAMIZDA GOL ATABİLİRİM"

Eskişehirsporlu taraftarların da gözdesi olan Boffin, kurtardığı penaltılar ve attığı golle ilgili olarak DHA'ya şu açıklamayı yaptı:

"Penaltıları kurtardığım için çok mutluyum. Son maçta da gol attım. Bu hayatınızda belki bir defa olan bir şey. Gol atmak güzel bir şey, o yüzden sevinçliyim. Penaltı kısmına gelince, bir kaleci penaltı için antrenmanda çalışır ve penaltıyı kurtarırsınız; bu birinci tarafı Ama ikinci tarafına gelince gol atmak bir kaleci için olağan bir olay değil tabii ki. Bunun için çalışmazsınız. Bu içinizde bir histir, aklınıza gelir ve birden oluverir. Ümraniyespor maçında ilk yarı bittikten sonra ikinci kalecimiz Kayacan ile konuştum ve 'Şimdi rüzgar arkamızda ve lehimizde. Gol atabilirim' dedim. Sonra serbest atış kazandık. Topu diktim, kalecinin biraz öne çıktığını gördüm ve golümü attım."

Haberin Devamı

"TARAFTARIMIZ İNANILMAZ"

Eskişehirspor'un inanılmaz taraftarı olduğunu söyleyen Boffin, ancak seyircisiz oynama cezası nedeniyle bu sezon henüz taraftarlarla buluşamadıklarını belirtti. Boffin, şöyle davam etti:

"Taraftarlarımız her zaman bizim arkamızda, bizi her zaman destekliyorlar, ama maalesef şimdiye kadar taraftarımızdan yararlanamadık. Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda taraftarımızı kullanamadık. Hala 2 maçı taraftarsız oynayacağız. Onlara söyleyeceğim şu, 2 hafta sonrası için hazırlansınlar, hazır olsunlar. Onlarla beraber, onların tekrar geri dönüşlerini dört gözle bekliyoruz. Ligde onlarla beraber ilerlemeye çalışacağız. Onlar kendilerini iki hafta sonraki maça hazırlasınlar. Ligin zirvesinde sayılırız. Tek bir hedefimiz var, biz ona kitlendik. Tekrar Süper Lig'e çıkmak, şampiyon olmak bizim birinci hedefimiz."

"MUSLERA İNANILMAZ"

Boffin, performansının Galatasaray'ın kalecisi Muslera ile kıyaslandığını, bu konuda ne düşündüğünün sorusuna, "Muslera inanılmaz, harika bir kaleci. Muslera Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi, ben 1'inci Lig'de Eskişehirspor'un kalecisiyim. Bu kıyaslamaya kesinlikle katılmıyorum. Ben hiçbir zaman kalecilerin birbirleriyle kıyaslanmasının taraftarı değilim" cevabını verdi.

Haberin Devamı