Gazete Vatan Logo
Futbol Ekim ayı kutlama ayı

Ekim ayı kutlama ayı

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, Rusya hedefinde yoldan sapmanın olmadığını söyledi.

Ekim ayı kutlama ayı

“Geçen ay final havasında geçen maçların ardından Dünya Kupası’na katılma umutları halen tazeliğini koruyor. Ekim ayında önemli bir kutlama yapmayı umuyoruz. Paulo Coelho’nun dediği gibi: Siz zafere inanırsanız, o da size inanacaktır.”

AMilli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Dünya Kupası’na gitme umutlarının hâlâ güçlü olduğunu söyledi. Yarınki İzlanda karşılaşmısi için hazırlanan maç kitapçığında yer alan açıklamasında Romen hoca hakem hatalarının etkisiyle Ukrayna’ya yenilmelerine rağmen Eskişehir’de taraftarların coşkulu desteğiyle gruptaki en ciddi rakiplerinden Hırvatistan karşısında önemli bir zafer kazandıklarını dile getirirken şu değerlendirmeleri yaptı:

“HIRVATİSTAN’I yenen Milli Takım sadece tarihinde bu rakibe karşı ilk galibiyetini almadı, aynı zamanda gruptaki iddiasını da sürdürdü. Yolumuzdan sapmadık. Geçen ay oynadığımız ve final havasında geçen maçların ardından Türk Milli Takımı’nın, Dünya Kupası’na umutları halen tazeliğini koruyor.

‘RAKİBİ HAFİFE ALMIYORUZ’

ÎZLANDA, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye’nin de yer aldığı gruptan finallere çıkmış, burada İngiltere’yi geçip çeyrek finale kadar ilerlemişti. Halen benzer bir kadro ile mücadele eden, fizik güce dayalı stilleri, uzun top ve ortaları sıklıkla kullanan oyun anlayışları ile İzlanda, her bakımdan rakiplerine zorluk çıkaran bir ekip. Bu bakımdan, asla hafife almamamız gerekir.

Haberin Devamı

‘SEYİRCİ İTİCİ GÜCÜMÜZ’

HIRVATİSTAN maçında oyuncularımız neler başarabilecek kaliteye sahip olduklarını gösterdiler. Onlar için zorlu maçı kolaylaştırabilecek etkenlerden bir tanesi de seyircilerimizin onlara vereceği itici güç olacaktır. Son bir gayret ve keskin bir konsantrasyon ile, ekim ayında önemli bir kutlama yapmayı umuyoruz. Sözlerimi yazar Paulo Coelho’nun bir sözü ile bitirmek istiyorum: Siz zafere inanırsanız, o da size inanacaktır.”

"Bu seferki İzlanda farklı"

“2 yıl önce Türkiye’nin İzlanda’yı 1-0 yenmesi hâlâ hafızalarda. Hepimiz, buna benzer bir zaferin tekrar etmesini arzuluyoruz. Ancak o karşılaşma ile bu farklı. O zaman, şampiyonaya gitmeyi garantilemiş bir İzlanda vardı. Bu kez, 4 takım da grupta çok çetin bir mücadele içinde.”

Haberin Devamı