Gazete Vatan Logo
Basketbol Ekrem Memnun: Tek yürek olalım

Ekrem Memnun: Tek yürek olalım

Kadın Milli Basketbol Takımı’nın başında Rio Olimpiyatları’nda boy gösterecek olan tecrübeli coach Ekrem Memnun, Türkiye’nin içinden geçtiği zorlu sürecin farkında olduklarını söyledi. Memnun, “Rio’da fedakarca oynayıp, birlik olup halkımızın yüzünü bir nebze olsun güldürmeye çalışacağız” dedi

Ekrem Memnun: Tek yürek olalım

Türkiye’yi derinden sarsan darbe girişiminin ya da başka bir deyişle ‘kalkışmanın’ yaşandığı o günlerde Slovenya’da “dağ başında” kamptaydılar...

Rio Olimpiyatları öncesi kondisyon depolamak için gittikleri Slovenya’da istemeden de olsa kaygı, endişe ve korku da depoladı Potanın Perileri... Şimdi derinden yaşadıkları o hezeyanı atlatıp, Rio’da madalya peşinde koşmaya çalışacaklar...

İşte bu “ahval ve şeraitte” Rio yolculuğuna hazırlanan Periler’in teknik patronu Ekrem Memnun’a Habertürk sordu, O da yanıtladı:

‘KORİDORLARDA SABAHLADIK’

“Darbe girişiminin yaşandığı gece hepimiz otel koridorlarında sabaha kadar ne olup bittiğini öğrenmeye çalıştık. Bundan negatif etkilendik. Ülkemizde ne olduğunu anlayamıyorduk. Dğda kalıyorduk ve internet bağlantısı yoktu. Yabancı televizyonlardan bakıyorduk. Ancak oradaki bilgiler farklıydı. Kısacası Türkiye’ye dönene kadarki süreç bizim için çok kötü geçti.”

‘SORUMLULUĞUMUZ ARTTI’

“Bu durumun bize ayrı bir sorumluluk getirdiğine inanıyorum. Artık herkes Türk takımına daha dikkatli bakacak. Biz de bunu ekstra bir şekilde kendimize pozitif enerji olarak döndürmeye çalışacağız. Bu tip sıkıntılı durumlardan sonra hep daha fedakarca oyunlar olur. İnşallah bu yine böyle olacak. Orada birlik olup, fedakarca oynayıp, halkımızın yüzünü bir nebze olsun güldürmeye çalışacağız.”

Haberin Devamı

'BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR'

Üst üste ikinci kez 0olimpiyat vizesi alan bir takımın coachu olarak hem gururluyum hem de bu büyük sorumluluğun farkındayım. Olimpik coach hedefini ele geçirmiş olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Bu benim için büyük bir onur. Slovenya’da kondisyon depoladık. Şimdi de forma girip Rio’ya en hazır şekilde gitmeye ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

‘MAÇ MAÇ İLERLEYECEĞİZ'

“Rio’ya kıtaların en iyi takımları gelecek. Avustralya, Fransa, Belarus, ev sahibi Brezilya ve Japonya ile oynayacağız. Ülkemizin takım sporundaki tek temsilcisi olacağız. Bu da tabii bizim sorumluluğumuzu arttırıyor. İlk hedefimiz çeyrek final oynamak. Mümkünse iyi bir pozisyonda ilk dörde girip ikinci etaba geçmek; oyuncularımızın da performanslarını yukarıya çekmek. Maç maç düşüneceğiz. Çok umutlu, iyi niyetliyiz. Uzun bir turnuva olacak.”

Haberin Devamı

‘BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR’

“Hepimizin büyük hayalleri var. Yıllardır bu işin içindeyiz. Kimsenin üzerimizde oluşturduğu bir baskı yok. Baskı zaten hayatımızın pir parçası. Bizim başarılı olmak için kendi kendimize oluşturduğumuz bir baskı var. Bayrağı ve çıtayı yukarı taşımak adına, daha iyi olmak adına. Bunun, Rio’da hepimiz için pozitif etki yaratacağını düşünüyorum.”

(HT Spor)