Gazete Vatan Logo
Galatasaray Eksik çok, takım ruhu yok!

Eksik çok, takım ruhu yok!

Galatasay'ı Slovakya kampında adım adım izleyen muhabirimiz Yalımcan Sarpyel takımın durumun mercek altına aldı.

Eksik çok, takım ruhu yok!

Geçen sezon Riekerink ile yapılan kamp dönemine göre takımın daha çok koştuğu, mücadele ettiği bir gerçek...

Tudor’un isteklerini yapmak için çırpınan oyuncular da bir hayli fazla... Fakat genele bakıldığında ‘G.Saray hazır’ demek pek de gerçekçi olmayacak!

Kaleciler:

Muslera: Uruguaylı kaleci her zamanki gibi çalışkandı.

Cenk: Kamp boyunca takımdan ayrı çalıştı, zaten de Malaga’ya gitti.

Eray ve İsmail: İyi niyetli çalışsalar da G.Saray kalibresinde değiller.

Savunma:

Linnes: İstekli bir kamp dönemi geçirdi Norveçli ancak performansı ilk 11 için yeterli olamadı.
Cavanda: Disiplinsizliği devam etti, kampı da zaten tamamlayamadı.
Semih: Takımın iyilerindendi. Geçen sezonunun kötü performansını unutturabilir düşüncesindeydim. Ancak o da Sparta Prag ile anlaşıp ayrıldı...
Koray: Tudor, onu yeni sezonda farklı bir pozisyona hazırlıyor. Gitmesi de gündem olan Koray ön libero pozisyonunda bekleneni verebilirse rotasyonda şans bulabilir.
Ahmet: Beklediğimin aksine sönük bir kamp dönemi geçirdi. Adapte olmakta zorlanıyor gibiydi. Maicon ile oynadığı hazırlık maçında da yaptığı hatalar bunun en önemli göstergesi.
Serdar: Yaşadığı uzun sakatlığın eksilerinden kurtulmaya çalışıyor. Beklentinin de yüksek olduğu isimlerden ancak tam olarak hazır değil.
Carole: En hazır isimlerden biriydi. İleri top taşıyıp, çizgiyi kullanabiliyor. Ancak geçen senenin çok üstüne çıkması ve savunmada yaptığı hataları gidermesi şart.
Tarık: Sağ bek sıkıntısı çeken G.Saray’da yine kendini gösteremedi. Performansı değil ilk 11’e, kadroya girmeye bile yetecek gibi durmuyor.
Orta Saha:
Selçuk: Fazla görme şansımızın olmadığı isimlerdendi. Hazırlık maçında da özel programda olduğu için oynamadı.
Tolga: Belki de takımın en hazır isimiydi. Çok mücadele ediyor, koşuyor. Ama kendini toplu oyun içinde geliştirmesi gerekiyor.
Donk: Ne iyi ne de kötü. Zaman zaman rotasyon için olabilir dedirtti, zaman zaman da öyle hatalar yaptı ki takımda kalması ‘mucize olur’ dedirtti.
Sinan: Aklı herhalde Benfica ile görüşmelerdeydi. Adeta bedeni Slovakya’da kamptaydı, aklı Benfica’da.
Emrah: İyi niyetli olarak çabalasa da G.Saray’da kalması bir hayli zor...
Rodrigues: Hazır olan oyunculardan. Çok çabuk, adam eksiltebilen Rodrigues bazen topu gereksiz ayağında tuttu. Son pasları ve ortaları da etkisizdi.
Forvet:
Eren: Sakatlanana kadar çok iyi bir kamp dönemi geçirdi. Performansı yukarı doğru gidiyordu. Yaşadığı sakatlığı çabuk atlatırsa bu sezon forma yarışını zorlayacaktır...
Altyapıdan gelenler:
Yunus, Ozan, Samed ve Recep: Hepsi çok istekliydi. Kendilerini göstermek için çabaladılar. Ancak eksikleri olduğu gerçek. Ancak ısrar edilirse özellikle Ozan ve Yunus ileride yararlı olur.
Gomis henüz hazır değil
PODOLSKI, Bruma, Sabri, Hakan Balta, Semih, geçen sezon takımın değişilmezleri arasında olan isimler... Ancak artık G.Saray’da değiller. Diğer tarafta taraftarın sevgilisi durumundaki Sneijder de şu an için takımda yok. Bakıldığında forvet, kanat, bek, stoper ve ofansif orta saha gitti; forvet, ofansif orta saha ve stoper geldi. Yani Maicon, Belhanda ve Gomis.
BU isimlerin de çok kaliteli olduğu kesin ama gidenlerin yerini doldurup doldurmayacağını şu an için söylemek çok zor. Özellikle Gomis çok istekli bir kamp dönemi geçirdi. Kendi de fazladan çalışmlar yaptı. Ama daha henüz yüzde yüz hazır değil. Zaten Tudor, Östersunds maçına da sakatlanmadan önce Eren ile başlamayı düşünüyordu.
Belhanda okulda gibiydi
BELHANDA ise kampı, okul havasında geçirdi. Bunun nedeni Tudor’un Sneijder’in yokluğunu doldurması için onunla özel olarak ilgilenmesiydi. Nerede durmasından nereye pas atmasını istediğine kadar her şeyi tek tek gösterdi. Ancak kesinlikle Sneijder’den farklı bir oyuncu. Topu daha çok ayağında tutuyor, bire birleri daha çok zorluyor, takım savunmasına da yardım ediyor. Eksileri ise Sneijder kadar çok nokta pası denemiyor, uzaktan şutları da yok.
Maicon ile Serdar oynamalı
MAICON ise geldiği lig nedeniyle en hazır isimdi. Aslında G.Saray’ın aradığı stoper kalıbına uyuyor. Sert, defansı toplayan, oyun kurabilen bir oyuncu. Ama hızlı olduğu söylenemez. Bu yüzden Tudor’un yanına seçeceği partner çok önemli. Yani hız olarak bakıldığında Ahmet ile oynarsa G.Saray savunmasının bambaşka bir zaafı ortaya çıkabilir. Semih’in de gittiği düşünülürse hazır bir Serdar Aziz’in Maicon ile daha iyi işler yapabileceğini düşünüyorum.
Orta sahaya takviye şart
ANCAK G.Saray daha transferi bitirmedi. Eğer Bruma’nın yeri doldurulamazsa bu durum G.Saray’ın başını çok ağrıtır. Çünkü hazırlık maçları da gösterdi ki sarı-kırmızılılar, Podolski-Sneijder-Bruma üçlüsünü aynı anda kaybedince rakip kaleye gitmeyi de unuttu. Tabi orta sahayı da unutmamak lazım. Belhanda, Gomis ve Maicon gibi önemli kaynaklar harcanarak yatırım yapılırken onları arkadan destekleyecek dinamo bir orta saha oyuncusu alınmazsa bu yatırım anlamsız kalabilir.

Haberin Devamı