Gazete Vatan Logo
Başakşehir Eljero Elia: "Irkçılık bir hastalık"

Eljero Elia: "Irkçılık bir hastalık"

George Floyd’un polis tarafından öldürülmesine bir tepki de Başakşehir’in tecrübeli ismi Eljero Elia’dan geldi

Eljero Elia: "Irkçılık bir hastalık"

Hollanda’da top koşturduğu dönemde sahada tanık olduğu olaylar yaşadığını da belirten Başakşehirli futbolcu, “Bu tip şeyler yapan bazı mongollar hep olmuştur. Bunlar gerçekten hasta adamlar, bence bu bir hastalık” dedi. Milliyet'ten Onur Dinçer'in haberine göre; Başakşehir’in kanat oyuncusu Eljero Elia, George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesine tepki gösterdi. Elia Mineapolis’te gerçekleşen ve büyük olaylara neden olan gelişmenin ardından Hollanda basınına verdiği röportajda konuyla ilgili görüşlerini açıkladı “Irkçılık bir hastalık. Kuşaktan kuşağa geçiyor. Ben bu işi böyle görüyorum” dedi.

Surinam asıllı bir Hollandalı olan 33 yaşındaki futbolcu “Yapılan paylaşımların altında bazı insanların acaba Floyd da bir şey yapmış mıydı şeklinde konuştuklarını görüyorum. Olayı bilmiyorlar bile. Peşin hükümlü davranıyorlar. Sonra ben de dünya nereye gidiyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kendisinin de Hollanda’da top koşturduğu dönemde ırkçılığa tanık olduğunu ve futbol sahalarında bunu gördüğünü belirten Elia şöyle devam etti: “Sahada yürüyorsunuz, futbolcuya maymun sesleri çıkarmaya başlıyorlar. Bu tip şeyler yapan bazı mongollar hep olmuştur. Bunlar gerçekten hasta adamlar, ben bunu bir hastalık olarak değerlendiriyorum.”

Haberin Devamı

Ayrılık mesajı

Başakşehir ile sözleşmesi sezon sonunda tamamlanacak olan Elia, başka bir takıma transfer olmaya hazırlandığını da açıkladı. Deneyimli oyuncu “Benimle ilgilenenler var, bazı kulüplerle görüşmeler yaptım. Eğer korona olayı yaşanmamış olsa, şimdiye durumum belli olmuş olurdu. Yaşım da artık 33 oldu, bakalım neler olacak göreceğiz” dedi.