Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Eljif Elmas gerçekleri ortaya çıktı!

Eljif Elmas gerçekleri ortaya çıktı!

Yıl 2017... Aykut Kocaman, izlediği Eljif Elmas için Hasan Çetinkaya’ya raporunu veriyor: Başkana söyle, bu çocuğu kaçırmayalım. 2 sene sonra çok iyi bedellere satıp büyük kâr ederiz...

Eljif Elmas gerçekleri ortaya çıktı!

Fenerbahçe’ye veda etmeye hazırlanan Eljif Elmas’ın 2017-18 sezonunda sarı-lacivertlilere geliş sürecinin perde arkasına Fanatik ulaştı.

Buna göre dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman, 17 yaşındaki Makedon genci izler izlemez hayran kaldı. Kocaman, idari menajer Hasan Çetinkaya ile görüşerek, “Başkana (Aziz Yıldırım) söyle, bu çocuğu kaçırmayalım. Hemen transfer edelim. Eljif, çok yetenekli. 2 sene sonra çok iyi bir bedelle satıp, yüksek kâr edebileceğimiz bir oyuncu” ifadelerini kullandı.

Kocaman, haklı çıktı

Bunun üzerine Çetinkaya, soluğu Üsküp’te aldı. O dönem Bayern Münih, Lazio ve Ajax’ın girişimlerde bulunduğu Eljif Elmas’ı 180 bin euroya Fenerbahçe’ye kazandırdı. Tam da Aykut Kocaman’ın tahmin ettiği gibi genç orta saha oyuncusu, sarı-lacivertlilere transfer olduktan 2 yıl sonra 18 milyon euro gibi rekor bir bedelle Napoli’nin yolunu tutacak.