Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Eljif Elmas'ın akıl hocası eski Galatasaraylı!

Eljif Elmas'ın akıl hocası eski Galatasaraylı!

Galatasaray derbisinde attığı golle kariyerinin en anlamlı maçını oynayan Eljif Elmas'a ülke efsanesinden büyük destek geldi.

Eljif Elmas'ın akıl hocası eski Galatasaraylı!

Makedonya futbolunda önemli bir yeri olan Goran Pandev, sarı-lacivertli formayı giyen vatandaşına her anlamda yardım etti. Bir dönem Türkiye’de de oynayan tecrübeli yıldız, 19 yaşındaki meslektaşına; sosyal hayatından, futbol yaşantısına, kariyer planlamasından, saha içi durumuna kadar birçok konuda tavsiye verdi.

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde geriye düşmesine rağmen Eljif Elmas’la 1-1’i yakaladı ve ezeli rakibine evinde yenilmeme serisini 20 yıla çıkardı. Zorlu derbide en fazla konuşulan isim 19 yaşındaki yıldız Eljif Elmas oldu.

Kariyerinin en anlamlı maçını oynayan Makedon futbolcu, çok genç bir yaşta derbide gol atmayı başardı. Son milli takım haftasında da Makedonya formasıyla oldukça olumlu bir görüntü çizen ve Letonya’ya 2 gol atan Eljif, Fenerbahçe’de de derbide sahneye çıktı.

Genç oyuncunun bu performansında Goran Pandev adı dikkat çekiyor. Makedonya futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Pandev’in Eljif Elmas’la yakından ilgilendiği ve tavsiyeler verdiği bildirildi.

Saygı duyuyor

Haberin Devamı

Milli takım kampında Eljif Elmas ile bir araya gelen tecrübeli futbolcu, daha önce 2014-15 sezonunda Galatasaray’da oynadığı için Türkiye’deki futbol ortamıyla alakalı da düşüncelerini aktardı. Pandev’e çok büyük saygı duyan Fenerbahçeli yıldız, birçok konuda tavsiye aldı.

Eljif Elmas’ın ilk olarak saha içinde ofansif orta sahaya daha yakın durmasını isteyen Pandev, son vuruşları ve pas oyunundaki etkinliğinden söz etti. Milli takımda da ofansif orta saha oynamasında deneyimli yıldız etkili oldu.

Özel öneriler

Ayrıca saha dışında özellikle sosyal hayatı, aile yaşantısı ve kariyeriyle alakalı nasıl planlama yapması gerektiğiyle ilgili de 35 yaşındaki oyuncu bazı püf noktaları anlattı. Ailesiyle bir süre daha yaşaması gerektiği, antrenmanların haricinde ekstra spor çalışmaları yapması gerektiği, sosyal hayatında temkinli olup, idmanlarını önceliğe koyması gerektiğinden bahsetti. Ayrıca Goran Pandev’in, taraftar ve çevre baskısı ile medya eleştirilerinden endişe etmemesini istediği Eljif Elmas’tan yeteneklerinin farkına varmasını ve sürekli özgüvenli davranmasını istediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yakın davranıyor

Makedonya Milli Takımı’nda Goran Pandev, Eljif Elmas’la yakından ilgileniyor. Eljif Elmas da büyük saygı duyduğu yıldız futbolcunun her sözüne ve tavsiyesine dikkat ediyor. Son milli takım maçlarında da özellikle Makedonya-Letonya mücadelesinde, Pandev ile Eljif hücum gücünü oluşturmuş ve uyumlu halleriyle öne çıkmışlardı.

(Milliyet)