Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Emenike: Moses'i taraftar çok sever!

Emenike: Moses'i taraftar çok sever!

Fenerbahçe’nin yeni transferi Victor Moses’ı eski sarı-lacivertli yıldız ve yakın arkadaşı Emmanuel Emenike, Milliyet için değerlendirdi, “Bence tam Fenerbahçe’ye göre bir isim. Taraftarın seveceği ve heyecanlandıracak bir isim” dedi.

Emenike: Moses'i taraftar çok sever!

Fenerbahçe’nin yeni transferi Victor Moses için eski sarı-lacivertli futbolcu ve yakın arkadaşı Emmanuel Emenike’den övgü dolu sözler geldi.

Sarı-lacivertli takımdan sonra West Ham’da Moses ile birlikte forma giyen Emenike, Milliyet için değerlendirmelerde bulundu. Nijerya Milli Takımı’ndan da yakın arkadaş olan ikili, transfer sürecinde sık sık görüştü. Moses, birçok kez Emenike’yi arayarak bilgiler aldı. Şu an Nijerya’da bulunan Emenike’ye, Moses’i ve transfer sürecini sorduk. Nijeryalı yıldız Moses’in her açından sarı-lacivertli takıma ve taraftara uygun bir profil olduğunu kaydetti.

“Moses’in futbolculuğu ve kariyeri ortada. West Ham’da kendisiyle birlikteydik. Bir kere çok iyi bir profesyonel. Futbolculuğunun yanısıra bence bu özelliği de önemli. Oyun stili, karakteri tam Fenerbahçe’ye göre. Kulübü ve taraftarı tanıyorum. Moses’i de. Bence tam Fenerbahçe’ye göre bir isim. Taraftarın seveceği ve heyecanlandıracak bir isim“ dedi.

Emenike şöyle devam etti: “Transfer teklifi aldığında beni aradı. Fikirlerimi sordu. Kendisini isteyen çok kulüp vardı. Ben de gerekli tüm bilgileri verdim kulüple ilgili. Türkiye’nin en büyük kulübü olduğunu anlattım. Taraftardan bahsettim. Fazla düşünmeden gitmesini tavsiye ettim. Umarım transferde katkım olmuştur.”

Haberin Devamı

Maç eksiği

Sezonun ilk yarısında Chelsea’da fazla forma şansı bulamayan Moses’ın maç eksiği bulunuyor. Ancak Nijeryalı yıldız devre arası takımdan ayrılmayı planladığı için özellikle son dönemde kendisine çok iyi baktı. İngiliz ekibinde antrenmanlarını eksiksiz yapan Moses’ın, fizik durumunun beklenenden iyi seviye olduğu kaydedildi. Nijeryalı’nın yarın oynanacak olan Y.Malatya maçı kadrosunda olma ihtimali de yüksek. Maçın gidişatına göre 28 yaşındaki futbolcunun az da olsa süre alabileceği kaydedildi.

(Milliyet)