Gazete Vatan Logo
İngiltere Emiliano Sala'nın ilk transfer taksidi ödendi

Emiliano Sala'nın ilk transfer taksidi ödendi

Cardiff City Kulübü’nün, uçağı kaybolan ve kendisinden artık ümit kesilmeye başlanan Emiliano Sala için Nantes’a 5 milyon sterlinlik ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Emiliano Sala'nın ilk transfer taksidi ödendi

Nantes takımından Cardiff City’ye 15 milyon sterlin karşılığında transfer olarak Galler ekibinin transfer rekorunu kıran Emiliano Sala’nın uçağının düşmesinin ardından ödemeyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

The Times’ın haberine göre Cardiff City, bu transferin ilk taksiti olan 5 milyon sterlini Fransız ekibine ödedi bile… Geriye kalan 10 milyonluk bölümünün de eşit parçalar halinde daha sonra ödeneceği duyuruldu.

‘Süreyi uzatın’ isteği geri çevrildi

Cardiff Kulübü’nün futbolcusunun başına gelenlerden sonra, Premier Lig yönetimine başvurduğu ortaya çıktı. 31 Ocak’ta sona erecek transfer penceresi için lig yönetimine başvuran Galler ekibi, kendileri için bu sürenin uzatılması talebinde bulundu.

Lionel Messi’den Sala mesajı

Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, vatandaşı Emiliano Sala’ya sahip çıktı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan deneyimli oyuncu, arama-kurtarma çalışmalarına son verilmemesini istedi. Talihsiz futbolcunun ailesi ve arkadaşlarına da mesaj gönderen Messi “Sala’yı aramaya devam edin” dedi.

Haberin Devamı

‘Çalışmalara son verildi’ açıklaması

Arama-kurtarma çalışmalarını yürüten Guernsey polisinden yapılan açıklamada dün, uçaktakilerin hayatta kalma şanslarının artık çok az olduğu belirtilerek, arama çalışmalarına son verildiği, bundan böyle ciddi bir gelişme olmadığı takdirde yeni bildirimde bulunulmayacağı duyurulmuştu.

(Onur Dinçer / Skorer)