Gazete Vatan Logo
Başakşehir Emre Belözoğlu göz kamaştırıyor

Emre Belözoğlu göz kamaştırıyor

Başakşehir’in Ludogorets’i elinden kaçırdığı maçta Emre Belözoğlu yıldızlaştı... 37 yaşındaki maestro, 104 başarılı pas atarken, Avrupa Ligi’nde haftanın en iyi iki isminden biri oldu.

Emre Belözoğlu göz kamaştırıyor

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Brugge’ü eleyen, Sevilla’yı ise titretmesine rağmen yıkamayan Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’nde gruptaki ilk maçına evinde çıktı... Baskılı oynadığı maçta Ludogorets savunmasını bir türlü aşamayan İstanbul ekibi, 0-0’lık sonuçla yetinirken, karşılaşmaya Emre Belözoğlu damgasını vurdu. 37 yaşında olmasına rağmen gençlere taş çıkartan ve 90 dakika sahada kalıp, inanılmaz bir tempoyla oynayan Emre Belözoğlu, istatistiklere bakıldığında da Avrupa’da haftanın en iyileri arasına girdi. Ludogorets mücadelesinde tam 104 başarılı pas atan Emre, Real Sociedad forması giyen Illarramendi (110) ile birlikte 100 pas barajını geçen iki oyuncudan biri oldu.

‘Ona sahip olmak’

Bu iki ismin ardından 3. sırayı Arsenal’den 98 pasla Nacho Monreal aldı. Kaptan Emre için hocası Abdullah Avcı da övgü dolu sözler kullandı: “Emre hep çok yük alıyor. Elinden geleni yapıyor. Onun gibi bir oyuncuya sahip olduğumuz için gerçekten mutluyuz.”