Gazete Vatan Logo
Futbol Emre Mor Fransa'da zor

Emre Mor Fransa'da zor

EURO 2016 kadromuz 31'den 23'e iniyor. Peki kim kalacak, kim gidecek? Herkesin merak ettiği soruyu Güntekin Onay'a sorduk.

Emre Mor Fransa'da zor

“Emre, Terim’in dediği gibi ‘sıradışı’ bir oyuncu. Ancak tecrübe olarak aynı mevkide Emre’den daha fazla faydalanabilecek çok isim var. O bölgede sorunumuz yok. Ondan ülke futbolu uzun yıllar zaten yararlanacak.”

Onay’a göre Emre’den sonra Çağlar, Ali Şaşal, Mahmut, Yasin, Serdar Aziz, Yunus ve Gökhan Töre’nin kadroda yer almama ihtimali yüksek.

MİLLİ takımın, nitelik ve nicelik açısından zengin olduğu bölgeler var ancak sıkıntı yaşadığımız ve çözüm bulamadığı pozisyonlarda ortada. Özellikle stoper bölgesinde sıkıntı yaşadığımız aşikar. Fatih Terim zorunlu olarak orjini stoper olmayan Hakan Balta ve Mehmet Topal’la bu sorunu çözmeye çalışıyor. Semih Kaya kötü bir sezon geçirdi, Serdar Aziz sakat, uluslararası düzeyde oynayabilecek stoperimiz yok. Bunun üzerine Terim ligin iyilerinden Ahmet Çalık’ı milli takıma dahil etti ve onun bu seviyeye adapte olması için süre verdi. Görünen o ki stoperlerden çıkacak olan iki isim sakatlığı süren Serdar Aziz ve parlak bir geleceği olmasına rağmen henüz bu seviyenin oyuncusu olmayan Çağlar Söyüncü.

Haberin Devamı

KALEDE Ali Şaşal tecrübe olarak diğer üç ismin çok gerisinde ve buradaki netice belli.

ZENGİN olduğumuz orta alanda bazı isimlerin yeri zaten garanti. Asıl tercih zorluğu bu bölgede yaşanacak. Karadağ maçında iz bırakan genç yetenek Emre Mor, 23 kişilik kadroda yer almalı mı? Fransa’ya giderse, oynayacak mı? Oynasa verimli olur mu? Terim’in söylediği gibi ‘Sıradışı’ bir oyuncu olmasına rağmen tecrübe olarak aynı mevkide Emre’den daha fazla faydalanabilecek çok isim var. O bölgede sorunumuz yok. Emre Mor’dan ülke futbolu uzun yıllar zaten faydalanacak.

TÖRE, FRANSA’YA GÖTÜRÜLMELİ Mİ?

BURADAKİ bir diğer soru işareti 2 maç cezası olan Gökhan Töre gitmeli mi? Fatih Terim, “Biz oraya 3 maçlığına gitmiyoruz” mesajını hem kamuoyuna hem de oyuncu grubuna vermek için Gökhan’ı tutabilir. Ben bu bölgede Yasin Öztekin’in dışarda kalacağını düşünüyorum. Mahmut Tekdemir de mevki olarak Mehmet Topal’ın stoper oynamasıyla defansif orta sahalar içersinde tek gözükmesine rağmen Fatih hoca muhtemelen Mahmut’u da Türkiye’de bırakır.
HÜCUM bölgesinde Mevlüt veya Yunus Mallı’dan bir tanesi kenarda kalacak. Burak Yılmaz’ın soru işareti olması, Mevlüt’ün Fransa’ya gitme ihtimalini arttırıyor. Ayrıca Mevlüt’ün sorunsuz bir futbolcu olması, az süre almasına rağmen hep iştahlı kalması, uzun yıllardır kadronun bir parçası olması, kalması için yeterli sebepler. Yunus’un da önünde uzun yıllar var, bence Yunus Mallı da dışarda kalacaktır.
ALPER POTUK’UN 11 İÇİN ÇOK RAKİBİ VAR
8. oyuncu kuşkusuz en zoru. Alper Potuk hem iç hem de kenar oynayabildiği için çok yönlü bir isim. Ama ilk 11 için önünde çok sayıda rakibi var. Ben kalacağını düşünüyorum. Terim sanırım buradaki tercihini Olcay Şahan veya Gökhan Töre’den yana kullanacak. Olcay’ı sürekli kullanıyor. Gol bölgelerine sürpriz oyuncu olarak sızması, pozisyona girmesi ve çalışkanlığı Olcay’ı ön plana çıkartıyor. Fatih Terim için son derece zor bir tercih ama ben yine de 2 maç cezasını göz önünde bulundurarak 8. ismin Gökhan Töre olacağını düşünüyorum.
PLANLAMA yaparken sakatlık, ceza ve alternatifler mutlaka göz önünde bulunduralacaktır. EURO 2008’de 9 eksiğe rağmen Almanya maçında sahaya iyi bir takım çıkartabilmiştik. İşte bu faktör meselenin temeli.... Tek pozisyonda değil, birden fazla mevkide oynayan futbolcular ve deneyimler her anlamda daha avantajlı.

Haberin Devamı