Gazete Vatan Logo
Futbol En 'baba' açılış

En 'baba' açılış

Dünya Basketbol Şampiyonası’nın açılışında Müslüm Gürses, Sezen Aksu ve MFÖ boy gösterecek

En 'baba' açılış

Obama, Putin, Sarkozy, Papandreu ve Ahmedinecad’ın da davet edildiği Türkiye’deki Dünya Basketbol Şampiyonası’nın açılışında Müslüm Gürses, Sezen Aksu ve MFÖ boy gösterecek.

TÜRKİYE’DE düzenlenen en büyük ve en prestijli spor organizasyonu olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın açılışı da “En görkemli açılış” olmaya aday. 27 Ağustos tarihinde 17 bin kişilik Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış töreninde Türkiye’de değişik kesimlere hitap eden Müslüm Gürses ile Sezen Aksu sahne alacak. Törende, MFÖ ile sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi de yer alacak. Ayrıca Oscar törenleri dışında açılışlara katılmayan ünlü Cirque De Soleil de muhteşem gecede yer alacak.
BU arada açılışa başta Ürdün Kralı Abdullah, ABD Başkanı Obama ve Rusya Cumhurbaşkanı Putin olmak üzere, Sarkozy, Papandreu, Ahmedinecad gibi şampiyonaya katılacak 23 ülkenin Cumhurbaşkanı ya da Başbakanları da davet edildi.

GÖRSEL ŞOV VAR

KONUYLA ilgili olarak VATAN‘a bilgi veren Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birine evsahipliği yapıyoruz. Bu şampiyonanın bugüne kadar yapılanların en iyisi olmasını istiyoruz ” dedi. Cirque De Soleil gibi dünya çapında bir ekiple anlaştıklarını da belirten Akgül, “Törende Sezen Aksu da ülkemizin müziğinden en güzel örnekleri sunacak, Müslüm Gürses de. Ben özellikle Gürses’in olmasını arzu ettim. Çünkü ülkemizden farklı bir mozaik. Ayrıca MFÖ ile Anadolu Ateşi de açılışta yer alacak. Ayrıca İstanbul’un her yerinden görülecek havai fişek gösterisi ve ışık gösterileri de planlıyoruz” diye konuştu.
GENEL Müdür Akgül, şampiyonaya katılacak tüm ülkelerin devlet büyüklerini de açılışa davet ettiklerini belirterek, “Biz GSGM olarak Başbakanlık ile çok önceden girişimlerimizi yaptık. Konuk ülkelerin üst düzey yetkililerinin davet işlerini Başbakanlık gerçekleştiriyor. Elbette sayın Obama da onların içinde vardır. Umarım tüm devlet büyükleri katılır” dedi.

Haberin Devamı