Gazete Vatan Logo
Futbol En fazla sporcu İstanbul'dan

En fazla sporcu İstanbul'dan

2012 Londra Olimpiyatları'na Türkiye'den en fazla sporcu gönderen il İstanbul oldu

En fazla sporcu İstanbul'dan

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 30. Yaz Oyunları’na Türkiye, 16 branşta 114 sporcuyla katılırken, İstanbul doğumlu 16 sporcu oyunlarda mücadele edecek.

Oyunlara en fazla sporcu gönderen kulüp 18 kişiyle Fenerbahçe olurken, en fazla sporcu gönderen iller arasında ise 16 kişiyle İstanbul ilk sırada yer aldı.

Londra Olimpiyatları’nın İstanbul’dan basketbolda 4, yüzmede 3, atletizm, voleybol, yelken ve güreşte 2’şer, atıcılıkta ise 1 sporcu mücadele edecek.

Olimpiyat kafilesinde yer alan İstanbullu sporcular şöyle:

Oğuzhan Tüzün (atıcılık), Pınar Saka, Merve Aydın (atletizm), Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir (voleybol), Nazlı Çağla Dönertaş, Alican Kaynar (yelken), Işıl Alben, Begüm Dalgalar, Nilay Kartaltepe, Yasemin Horasan (basketbol), Cenk İldem, Serhat Balcı (güreş), Kemal Arda Gürdal, Hazal Sarıkaya, Derya Büyükuncu (yüzme).

İzmir

Olimpiyatlara en fazla sporcu gönderen ikinci il, 10 kişiyle İzmir olurken, 9 sporcusuyla Ankara da 3. sırada yer aldı.

İzmir doğumlu sporculardan basketbolda 3, yelkende 2, atletizm, halter, judo, voleybol ve yüzme branşında 1’er sporcu madalya mücadelesi verecek.

Oyunlara katılacak İzmirli sporcular şunlar:

Ercüment Olgundeniz (atletizm), Bahar Çağlar, Birsel Vardarlı, Tuğçe Canıtez (basketbol), İbrahim Arat (Halter), Gülşah Kocatürk (judo), Bahar Toksoy (voleybol), Deniz Çınar, Ateş Çınar (yelken), Burcu Dolunay (yüzme).

Ankara

Ankara’dan ise atletizmde 3, voleybolda 2, atıcılık, halter, okçuluk ve tekvando branşında 1’er sporcu Londra’da ay-yıldızlı formayı giyecek.

Olimpiyatlarda Türkiye adına yer alacak Ankara doğumlu sporcular şöyle:

İsmail Keleş (atıcılık), Eşref Apak, Binnaz Uslu, Kıvılcım Kaya (atletizm), Aylin Daşdelen (halter), Begül Löklüoğlu (okçuluk), Bahri Tanrıkulu (tekvando), Esra Gümüş, Gizem Güreşen (voleybol).

Bu arada, doğu illerinden Şırnak, Ardahan, Ağrı ve Van olimpiyatlara 1’er sporcu gönderme başarısını gösterdi.
Öte yandan, Londra’da Türkiye’yi temsil edecek sporcular arasında 11 yabancı asıllı, 5 gurbetçi, 1 de KKTC doğumlu milli sporcu bulunuyor.

Oyunlarda Kocaeli 5, Sivas, Trabzon ve Çorum 4’er, Eskişehir, Bursa, Konya ve Kütahya 3’er, Antalya, Kahramanmaraş, Kayseri, Osmaniye, Mersin, Tokat, Bolu, Gaziantep, Erzurum ve Yozgat 2’şer, Düzce, Giresun, Denizli, Afyonkarahisar, Ardahan, Manisa, Ağrı, Şırnak, Ordu, Van, Samsun, Adana ve Sinop ise birer sporcuyla temsil edilecek.

Haberin Devamı