Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe En iyi biziz şampiyon olacağız

En iyi biziz şampiyon olacağız

“Son maçımızı kaybetsek de oyuncuların motivasyonu üst düzeyde. Onlara güveniyorum. Zaman içinde daha iyi olacağız. Elimizdeki veriler şampiyonluk için en güçlü aday olarak bizi gösteriyor. Bu sezon en ezici galibiyetimiz G.Saray’a karşıydı.”

En iyi biziz şampiyon olacağız

ŞAMPİYON kadroyu Diego’yla güçlendirmelerine rağmen geride kalan 4 haftadaki takıma oynattığı futbolla eleştirilen F.Bahçe Teknik Direkötü İsmail Kartal, sezon sonu için iddialı konuştu. Şampiyonluğun en güçlü adayı olduklarını belirten genç çalıştırıcı, dün basın mensuplarıyla yaptığı sohbette taraftarlara şu mesajları verdi:

“EKSİKLERİMİZ var ancak zaman içinde bu takım iyi olacak. Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz. Şampiyon olacağız. Son maçımızda mağlup olmamıza rağmen oyuncuların motivasyonları üst düzeyde. Çok istekliler, onlara güveniyorum. Allah’ın izniyle şampiyon olacağız. Elimizdeki tüm veriler bizim ligin en iyi takımı olduğumuzu söylüyor.

‘FİZİĞİMİZ SÜPER’

FİZİKSEL olarak hiçbir sıkıntımız yok. Eğer koşamasak, sprint atamasak tamam ama bunların hepsini çok iyi yapıyoruz. Birlikte birkaç maç galip gelip, özgüven kazanmaya ihtiyaç var. Biz F.Bahçe’yiz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkarız.

SON 12 yıldaki F.Bahçe-G.Saray maçlarının teknik istatistiklerini çıkarttım. G.Saray’a karşı teknik istatistiklerde en ezici üstünlük sağlayarak kazandığımız maç Süper Kupa finali. Topla oynama, pas, ikili mücadele, orta, gol pozisyonu, korner, topun sende kalması, topla buluşma oranları, aklınıza her ne geliyorsa.

Haberin Devamı

‘KİLİDİ AÇAMIYORUZ’

6. haftadaki derbiyi kazanmak için ise henüz erken. G.Saray’ın da hocası yeni ve transferler yaptılar. Bizim gibi sistem olarak çeşitli formasyonlar deniyorlar. Derbilerin havası ve atmosferi farklıdır. Hiçbir şey bahane olarak, avantaj ya da dezavantaj olarak gösterilemez. O andaki atmosfer belirleyici olur.

ŞU ana kadar ligde kapalı oyunlar karşısında biz büyük takımlar olarak tıkanıyoruz. Rakibi açmakta bazen zorlanıyoruz. Ama hep böyle olmaz. Bu takımların da oynamak zorunda kalacağı zamanlar gelecek. Diego da zaman içinde buna uyum sağlayacaktır.”

'Tesislerde yatıyorum'

Takımdaki yıldızlarla arasının açık olduğu iddialarını yalanlayan Kartal, “Yoğun iş temposunda eve gidemiyorum. Bu yüzden oğlum gelip benimle birlikte tesislerde kalıyor” dedi.

Haberin Devamı

“OYUNDAN çıkan bazı oyuncular direkt soyunma odasına gidiyor. Bu bir tavır içinse bile çok önemli değil. Dünyanın her yerinde futbolcular bunu yapıyor. Yapabilir. Olmaması daha iyi. Gelip oraya oturması daha iyi olur. Avrupa’da da izliyoruz. Dünyanın her yerinde oluyor. Kimseye zorla, ‘Gel otur’ diyecek halimiz yok. Ceza falan vermek istersek de olay farklı yerlere gider.”

EMENIKE-EMRE OLAYI KAPANDI

“G.ANTEP maçında sahada tartışan Emenike ve Emre arasında bir şey yok. O konu kapandı. Emenike bu takımın en önemli oyuncularından biri. Başka takımlarda ya da milli takımlarda hiç buna benzer olaylar olmuyor mu?
EMENIKE kalbi temiz bir çocuk. Bu adamlar savaş görmüş, yoklukta yetişmiş. 5 yaşından bu yana savaşla, kanla büyümüşler. Onun için hiçbir şey kolay değil. Yardımcı olmalıyız. Futbol altyapı eğitimi olarak çok güçlü olmayan bir futbolcu. Allah vergisi gücü, hızı ve yetenekleri var.”