Gazete Vatan Logo
Futbol En iyi çilek hangisi?

En iyi çilek hangisi?

Yazarlarımız Sneijder ve Belhanda’yı kıyasladı

En iyi çilek hangisi?

TÜM futbolseverler nefeslerini tuttu, Sneijder ve Belhanda’da yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor.. G.Saray Hollandalı yıldızın transferinde ciddi aşama kaydederken, sarı-lacivertliler de Faslı’nın kulübü Montpellier’le sıkı pazarlığını sürdürüyor.

BİZ de VATAN yazarlarına hangisinin ‘gerçek çilek’ olduğunu sorduk. Ortak görüş kariyeri başarılarla dolu Sneijder’in Belhanda’ya oranla ağır bastığı. İşte iki ezeli rakibin gündemindeki transferlerle ilgili uzman görüşleri:

En iyi çilek hangisi

Altın portakal Sneijder

ELBETTE Sneijder ismini ilk sıraya yazmak gerekir. Hollandalı’nın olağanüstü bir kariyeri var. Ajax’ta yetişip Real Madrid’de pişmiş. Inter’de ise yıldız olmanın keyfini ve avantajlarını kullanmış. Tüm bu süreç içinde milli takımda 2 Dünya, 3 Avrupa Şampiyonası oynamış, Inter ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış. Kısacası mevkisinin dünyadaki en iyi 5 isminden. Inter’deki son yıl performansı tek defosu...

BELHANDA ise henüz 22 yaşında. Daha kariyerinin başında. En önemli başarısı geçtiğimiz yıl Montpellier ile elde ettiği Fransa Şampiyonluğu. Hiç Fransa dışına çıkmamış. Çok yetenekli olduğu, gelecek vadettiği ve iyi bir yatırım olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ama tecrübesiz... Ne dersiniz iki oyuncu arasındaki fark çok net değil mi? (Tayfun Bayındır)

Tabii ki Hollandalı olanı

BİR tanesi Şampiyonlar Ligi kupası kaldırmış, Dünya Kupası finali oynamış, Real Madrid ve Inter gibi büyük kulüplerinin formasını giymiş bir futbolcu. Diğeri ise yıldız olma potansiyeli olan, gelişmeye açık iyi bir futbolcu. Kariyer farkı mukayese edilemeyecek kadar fazla. Ancak bu demek değildir ki Belhanda, Sneijder’den daha faydasız olacak.

22’LİK bir futbolcu tabii ki 28 yaşındaki bir oyuncunun kariyerine sahip olamaz. Bu doğal. Fayda konusuna gelince bunu kestirmek şimdiden çok güç. Ancak Sneijder daha tecrübeli ve uluslararası bir futbolcu olduğu için adaptasyonu daha kolay olabilir. Belhanda genç, yetenekli ve geleceği olan bir oyuncu. Sneijder ise uluslararası arenada kendini ispat etmiş, futbolunu olgunlaştırmış bir isim. (Güntekin Onay)

Belhanda kapalı kutu

ÇİLEĞİN tadı herkese göre değişir. Bir tarafta Sneijder var, diğer tarafta Belhanda... Sneijder çok tecrübeli, başarılarla dolu kariyerinde neredeyse kaldırmadığı kupa kalmayan, kaliteli bir ayak. Diğer tarafta da yaşayacağı ve göreceği çok şey olan, Avrupa futbolunun yıldız adayları arasında bir futbolcu var. İkisini kıyaslamak doğru olmaz. Çünkü Sneijder’i sadece Avrupa değil, tüm dünya tanıyor.

BELHANDA ise tam bir kapalı kutu. Geldiği anda sarı-lacivertli kulübe ne kadar faydalı olur, bunu kestirmek güç. Yanıtını bekleyip göreceğiz. Sneijder’e baktığımız zaman da gittiği her yere ayak uyduran, başarılı olabilen takımına çok şey katar bir yıldız. Tüm bunlara bakıldığı zaman işin özetinde bence her iki takım da iyi transferler yapıyor. (Rüştü Reçber)

Açık farkla Sneijder!

SÖZ konusu iki futbolcunun kariyerlerine baktığımızda açık şekilde Wesley Sneijder daha çilek. Ama Belhanda da başka güzel bir meyve. Takımların bu oyunculara olan ihtiyaçlarını düşündüğümüzde ise üretkenlikten uzak, hücum verimliliği az F.Bahçe için Belhanda daha çilek duruyor.. Sonuçta Sneijder olmadan da sarı-kırmızılılar şu an Süper Lig lideri ve Şampiyonlar Ligi’nde 2. turda.

BELHANDA ya da o tip bir oyuncu olmazsa F.Bahçe’nin bir arpa boyu yol gitmesi zor. Hollandalı yıldız ise G.Saray için ligin ilk yarısında yaşanan ve bazı maçlarda Selçuk İnan, Felipe Melo, Nordin Amrabat ve Hamit Altıntop’un doğru orta saha dörtlüsünü oluşturamamasıyla ortaya çıkan durumu düzeltebilecek bir adam. (Mert Aydın)

Haberin Devamı