Gazete Vatan Logo
Futbol En kötü 2.’liğe 320 bin TL

En kötü 2.’liğe 320 bin TL

Grupta iyi oynayamayan Ay-yıldızlılar, sadece galibiyetlere prim veren TFF’den 5 galibiyet için kişi başı 320 bin TL prim kazandı

TÜRKİYE’NİN ‘en kötü ikinci’ sıfatıyla EURO 2012 play-offlar’ına gitmesinin ardından yine herkes ‘prim’ konusunu merak etmeye başladı. Biz de ufak çaplı bir araştırma yaptık. Öncelikle şunu belirtmekte yarar var.. TFF, maç başı prim dağıtıyor. Miktarı da maçın önemine göre belirleniyor. En yüksek prim 100’er bin TL olarak Almanya galibiyetlerine belirlenmişti. Ama alamadılar.

SADECE galibiyete prim var. İlk onbirde sahaya çıkanlar %100 prim alıyor. 18’e girenler yüzde 75, sahaya çıkmayan bölüm ise yüzde 50. Primin yarısı hesaplara yatıyor, kalan yarısı ise prim havuzuna aktarılıyor.

PLAY-OFF 100 BİN TL

EĞER milli takım 2012 finallerine giderse havuzdaki biriken primler de dağıtılacak aksi durumda ise havuzdaki yarı pirimler TFF’nin kasasına geri dönecek. Play-off maçlarının galibiyet primi şimdilik 100’er bin TL. Finale gidilmesi halinde ekstra prim sözkonusu. Finaller içinse yeniden prim sistemi belirlenecek.