Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe En pahalı Cocu

En pahalı Cocu

F.Bahçe'nin yaptığı teknik adam hamlesi kulübün kasasını ciddi sıkıntıya sokacak.

En pahalı Cocu

Aykut Kocaman’a gelecek yılki 1.5 milyon Euro’sunu verecek olan yönetim, Cocu eğer PSV’yi ikna edemezse 1 milyon da fesih bedeli ödeyecek. Yeni hocanın yıllığıyla maliyet 5 milyon Euro’yu bulacak.

F.BAHÇE’NİN 1 yıl daha sözleşmesi bulunan teknik direktör Aykut Kocaman’la yola devam etmeme kararı kulübün kasasına ciddi bir darbe vuracak. Günlerdir yurt dışındaki yabancı teknik adamlarla temas halinde olan sarı-lacivertlilerin 1 numaralı adayı, şu an için PSV’yi çalıştıran Phillip Cocu.

47 yaşındaki teknik adamla büyük ölçüde anlaşma sağlayan F.Bahçe yönetimi, Aykut Hoca’ya da gelecek yıl alacağı toplam 1.5 milyon Euro’yu da verecek. Avukatlar üzerinden yürütülen görüşmeler neticesinde Kocaman’ın bu parayı kulübe bırakma ihtimali de bulunuyor.

28 MİLYON TL!

İŞİN Hollanda cephesi de can sıkıcı.. PSV, sözleşmesi devam eden Cocu için tazminat ödenmesini istiyor. F.Bahçeliler, Cocu’ya, “Kulübünü ikna et, öyle gel” deseler de işlerin ters gitmesi durumunda kontrat fesih bedeli olarak 1 milyon Euro ödenmek zorunda.

Haberin Devamı

PSV’DEN yıllık 1 milyon Euro civarında bir para kazanan Cocu’nun, Kanarya’dan ise 2-2.5 milyon Euro garanti ücret alacağı öğrenildi. Tüm bu verilerin ışığında hem Kocaman hem PSV ‘Tazminat’ konusunda ısrarcı olursa F.Bahçe’nin kasasında 5 milyon Euro gibi bir para çıkmak zorunda kalacak. Bugünkü kurla 28 milyon TL’ye denk geliyor.