Gazete Vatan Logo
Futbol Engin bir konuştu pir konuştu

Engin bir konuştu pir konuştu

Başkan istese M.Topuz’u da alır

“Hakemler 13-14 puanımızı yedi. Nerde şimdi İsmet Arzuman nerde o Hakan Sivriservi? M.Topuz’a 12 milyon Euro çok. Ama başkanın sağı solu belli olmaz. Gece canı sıkılır sabah da alır.”

BEŞİKTAŞ Menajeri Sinan Engin, geçen sezonu değerlendirdi, transfer çalışmalarını anlattı ve çarpıcı mesajlar verdi. Futbol haberleriyle ünlü www.maraton.com.tr’de yayınlanan ve Hazar Büyüka’nın yaptığı röportajda Sinan Engin’in ilginç ifadelerinden pasajlar şöyle:

“Beşiktaş’a 10 üzerinden puan versem bu sene bazen 10, bazen 5, bazen 8 gelir. Ama ortalama performans 7-7.5 olur. Ben kendi değerlendirmemi yapmam. Beni başkanımız değerlendiriyor. Bazen medyada çok artniyetli yorumlar çıkıyor. Futbolu bilmeyen insanlar var. Yeni sezon öncesi yolları ayıracağımız oyuncular var. İsimlerini söylemiyorum. Beşiktaş 4 senedir şampiyon olabiliyor mu? Olamıyor. Aynı isimler mi kadroda? Evet. Demek, değişim zamanı gelmiş. Beşiktaş’a kadro kurmak için çok özel yeteneklere ihtiyaç yok, eksikler belli. İyi savunma yapamıyor Beşiktaş. Bunun önlemini alacağız.

‘BEBBE İYİ BİR ALTERNATİF’

BEŞİKTAŞ taraftarının görmek istemediği bazı oyuncular var. Onlar gidecek. Çehresini değiştireceğiz Beşiktaş’ın ve kurduğumuz kadro uzun yıllar kalacak. Savunmaya adam alacağız. Örneğin bir Bebbe transferi var. Kaan Dobra’yı aldığımda herkes beni eleştirmişti. Sonra ne oldu, herkes gördü. Bebbe de bir alternatif oyuncudur. Hem de Türk. Bebbe, kulüpte hepimizin hemfikir olduğu bir oyuncu. Sonra öğrendik ki Belediyespor’la protokol yapmış. Devreye girdik, Bebbe’ye sorduk. Doğru olduğunu öğrenince askıya aldık. Dedik ki ’protokolünü boz da gel.’

‘BABA İSİM ALINMAYACAK’

GÖKHAN Zan’a teklifimizi sunacağız. Anlaşırsak kalır. Bana göre yabancı futbolcu sayısı serbest olsun. Türk futbolcu sınırlama olmazsa, yerine yabancı gelmesin diye daha çok kendini sıkar. Kulüpte transfer komitesi kurulacağı haberleri yalan. Gündeme bile gelmedi bu konu. Başkan bize gelip de böyle bir şey demedi bile. Biz zaten transferi bitirdik, isimler belli bile. Bu sezon ’baba’ isim transfer etmeyeceğiz. Bakın ’baba’ isimler zor oynuyorlar Türkiye’de. Lincoln işte ’baba’ isim. Aldık işte Ricardinho’yu kaç maç oynadı. Ricardinho takımdaki düzeni bozuyordu. Karakter sorunu vardı. Fazla detayına girmemek lazım. Öyle gerekiyordu. Delgado, Alex ve Lincoln’den bir adım önde. Mehmet Topuz için istenen 12 milyon Euro biraz yüksek bir rakam. Ama bizim başkanın sağı solu belli olmaz. Gece canı sıkılır gider, sabah onu alır.

‘GELENİN HAKEMLİĞİ BİTTİ’

BU sezon şampiyonluğu Beşiktaş haketti. Bariz hatalar olmasaydı, puanlarımız çalınmasaydı farklı olurdu. F.Bahçe ve G.Saray’ın gerisinden gelmemizi hakemlere sormak lazım. En büyük sebep hakemlerdir. Başka kimse değil. Bariz, net hakem hatalarından 13-14 puan kaybettik. Müthiş artniyetli hakem hataları var. Ben artniyet görüyorum. Mesela Oftaş maçında S.Özkan düşüyor, Kamil Abitoğlu görüyor, vermiyor. Bilerek vermiyor bana göre. Bazı hakemler, özellikle hakem atamaları çok yanlış. Nerde İsmet Arzuman? Nerde o Hakan Sivriservi? Beşiktaş’ın maçını yönetenin hakemliği bitiyor. Ama Beşiktaş da bitiyor. Beşiktaş’ın anasını ağlattılar. Hakemler kimseden talimat almıyor ama açıklayamayacağım bazı önemli konular da var. MHK ile konuştuğumuzda bize ’Haklısınız’ diyorlar.

‘BAŞKANIN HAYATI FUTBOL’

BU sezon 8-0 hâlâ içimde yaradır. O statta o maç, ölmekle aynı şeydi. En çok sevindiğim de Liverpool’u yendiğimiz maç. Rize maçı bir de. Dedikodulara cevap verdiğimiz için. Stat için hazırlıklar sürüyor. Yıldırım Demirören önemli işler yapıyor ama engellemeye çalışıyorlar bazı şeyleri. İzinler bekleniyor Anıtlar Kurulu’ndan. İzinler çıkınca haziran gibi başlanacak. Gelecek sezon büyük ihtimal Kasımpaşa’nın stadında oynayacağız. Başkan Demirören’in hayatı futbol, başka bir şey yok. Otururuz bazen Erdoğan Amca’yla da beraber, tek konu hep futbol. Hayatı futbol, hayatı Beşiktaş. Başkanın hayatı bu. İşi gücü Beşiktaş sevgisi. Serdar Bilgili varken de ben Yıldırım Demirören’le beraberdim. Ama tarzları aynı hemen hemen. Bilgili’yle bu kadar samimi değildim. Demirören daha samimi.”



Haberin Devamı