Gazete Vatan Logo
Basketbol Erdenay'dan yıldırım karar!

Erdenay'dan yıldırım karar!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 'Milli takım antrenörü kulüp takımı çalıştıramaz. Yoksa Milli Takım'a oyuncu göndermem' dedi. TBF Başkanı Erdenay ise Ergin Ataman'ın hem Milli Takım hem kulüp takımı çalıştırmasının önünü kesti.

Erdenay'dan yıldırım karar!

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, TRT Spor'da katıldığı bir programda Ergin Ataman'ın milli takımdaki geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Basketbolun patronu FIBA'nın milli takım takviminde önemli değişiklikler yapacağını belirten Erdenay; "FIBA milli takımların takvimlerini değiştiriyor. Futbolu örnek alıyorlar artık. Bu durum da sene içlerinde de milli maçlar olacak. Yazın bile bu ortamda kolay olmuyordu antrenör için iki takımı çalıştırmak. Şu ortamda artık milli takım antrenörünün kulüp takımı çalıştırması imkansız. Bu durum Ergin Ataman ve Ekrem Memnun için de geçerli. Bunu daha önce de söylemiştim. Bu yeni statüyle önümüzdeki dönemde antrenörlerimiz sadece milli takımlarımızı ya da kulüp takımlarını çalıştıracak." dedi.

ATAMAN'IN SÖZLEŞMESİ

"Ergin Ataman'ın sözleşmesi 2016 Olimpiyatları'nı kapsıyor. Sonrasına bakacağız. Sonrasında ya Galatasaray'da devam edecek ya milli takımda. Ergin Ataman'ın uzun yıllar milli takıma hizmet etmesi bizim için avantaj ancak sadece milli takımda devam edebilir."

Haberin Devamı