Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ergin Ataman diskalifiye edildi

Ergin Ataman diskalifiye edildi

Anadolu Efes-Galatasay Liv Hospital maçının son çeyreğinde Ergin Ataman diskalifiye edildi.

Ergin Ataman diskalifiye edildi

Ataman'ın gelecek hafta Fenerbahçe Ülker derbisinde takımının başında olup olamayacağı tartışma konusu oldu.
Maçın bitimine 3 dakika 28 saniye kala Ergin Ataman, ikinci kez teknik faul alarak hakemler tarafından diskalifiye edildi. Ataman'ın son çeyrekte Erceg'in teknik faul almasına itiraz etmesi üzerine maçın hakemleri, daha önce bir teknik faulü olan tecrübeli çalıştırıcıyı, ikinci kez teknik faul vererek diskalifiye etti. Ergin Ataman, maçın kalan bölümünde diskalifiye olduğu için soyunma odasına gitti ve takımının başında yer alamadı. Sarı-kırmızılı takım, kalan sürede yardımcı antrenör Yağızer Uluğ yönetiminde maça devam etti.
Deneyimli antrenör maç sonrası derbide sahada olacağını söyledi. Ancak karşılaşmanın teknik komiserinin verdiği bilgiye göre bu mümkün değil. Zira imzalı maç kağıdında 2 teknik faulün de koça çalındığa dair "2C" ibaresi yer alıyor.
Kurallar gereği "2 koç" ya da "1 koç - 2 bench"e çalınan teknik faulle ile saha dışına çıkarılan bir antrenör, sonraki karşılaşmada görev yapamıyor.
Bu durumda yönetmelik gereği Ataman Fenerbahçe Ülker karşısında takımının başında olamayacak.
Kurallar gereği iki teknik faul alan antrenör kurallar gereği bir sonraki maçta sahaya çıkamıyor. Bu durumda Ataman, Fenerbahçe Ülker maçında görev yapamayacak.
KURAL NE DİYOR?
"27.4. Antrenörler, kurallar gereği;
a. "3B" ile saha dışına çıkarılmışlarsa bir sonraki karşılaşmada görev yapabilirler,
b. “2C” veya “1C+2B” ile saha dışına çıkarılmışsa bir sonraki karşılaşmada görev yapamaz.
Bu şekilde cezalı duruma düşmüş bir antrenör, tekrar görev yapma hakkına kavuşana kadar kendi takımında veya başka bir takımda antrenör, antrenör yardımcılığı, yönetici ve sporculuk da dahil olmak üzere başka bir konumda görev yapamaz."

Haberin Devamı

'Diskalifiye değil sadece...'

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ataman, diskalifiye edilmediğini ve yalnızca 2 teknik faul aldığını belirterek, "Bugün maçta ter döken 7 oyuncumla gurur duyuyorum, tüm Galatasaraylılar da gurur duymalıdır. Anadolu Efes kazandı, onları tebrik ediyorum. Ben bir şey söylemeyeyim. Söyledikçe olay oluyor. Yarınki manşetler hazır "Ataman atıldı" diye ama ben bugün 2 teknik faul aldım, atılmadım. Haftaya Fenerbahçe Ülker maçında takımımın başındayım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ise "Ergin Ataman, Fenerbahçe maçında takımının başında olamayacak" dedi.