Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ergin Ataman, Galatasaray'dan ayrılış sürecini anlattı

Ergin Ataman, Galatasaray'dan ayrılış sürecini anlattı

Galatasaray'ın eski hocası Ergin Ataman, takımdan ayrılış sürecine dair önemli açıklamalar yaptı.

Ergin Ataman, Galatasaray'dan ayrılış sürecini anlattı

Galatasaray Odeabank'ın eski başantrenörü Ergin Ataman, Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılışına dair önemli açıklamalarda bulundu.

CNN Türk canlı yayınında konuşan deneyimli koç, çarpıcı ifadeler kullandı:

'Rakipler büyürken biz küçüldük'

"Aile olarak Galatasaraylıyız. Babam, ben, oğlum Galatasaraylıyız. 5 yıllık harika bir projede yer aldığım için onurluyum. Galatasaray taraftarı basketboldan heyecan alırken, yönetim basketbolda küçülmeye gitme kararı aldı. Rakiplerimiz büyürken biz küçüldük. 5 yılda bahsedilen 55 milyon harcandı tabii ki ama rakiplerinizle mücadele etmeniz için harcandı."

'Sponsorlarla bile ben görüştüm!'

"Yönetimlerin görevi şubelere kaynak yaratmaktır. Benim görevim değil. Mali başarıyı sağlamak yönetimin göreviydi. Bütçe 4 milyon euroya düşürüldü. Ve bu açıklama biz play-off oynarken açıklandı. Oyuncular o açıklamadan etkilendi. Yönetim olarak karar alsanız da bunu sezon sonu açıklarsınız. Benim için ciddi hayal kırıklığı oldu. Tek başımaydım, yalnız bırakıldım. Takım için sponsorlar ile bile ben görüştüm."

Haberin Devamı

'Kupa kazanırken herkes oradaydı...'

"EuroCup şampiyonu olduğunda herkes salondaydı. Fakat işler biraz kötü gittiğinde kimseyi yanımızda olmadı. Real Madrid gibi bir takımı İstanbul'da 20 sayı farkla mağlup ederken bir grup taraftar benim istifa etmem için tezahürat yaptı."

'Yıldırım ve Orman maçlara gidiyor, Özbek ise...'

"Başkan Dursun Özbek aldığımız büyük galibiyetler sonrası bile hiç beni aramadı. Her zaman dik durmaya çaba gösterdim. Playofflar öncesi bir maçta sahadan atıldım. Bunlar olabilir, takımımı korumaya çalıştım. 3 maç ceza verdiler. O dönemde isterdim ki kulübün başkanı salona gelsin. Mesela Aziz Yıldırım ve Fikret Orman sürekli maçlara gidiyor."

'Galatasaray'ı bırakamazdım!'

"Hem A Milli Takımı, hem de Galatasaray'ı çalıştırdığım bir dönem oldu. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere birçok sert tepkiyle karşı karşıya kaldım. İkisi bir arada olmaz dendi, Fenerbahçe'den milli takıma oyuncu çağırmıyor dendi. O dönemki TBF Başkanı Harun Erdenay ve CEO Hidayet Türkoğlu, Galatasaray'ı bırakıp yalnızca milli takımda çalışmamı istediler. Fakat bunu yapamazdım, Galatasaray'ı bırakamazdım!"

Haberin Devamı

'Bu sezon dinlenmeyi düşünüyorum'

"Bu sezon yabancı bir takımda veya bir Türk ekibinde çalışma olasılığım yüksek değil. Bu yıl dinlenmeyi düşünüyorum. Henüz benim kabul edebileceğim bir proje önüme gelmedi. Şimdiye kadar sadece Galatasaray ile görüştüm. Başka hiçbir takımla temasım olmadı."

'Hidayet Türkoğlu'na kırgınım'

"Evet, Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan'a kırgınım. Çünkü benimle el sıkıştılar ve sonrasında hiç aramadılar. Ve bunu baskılar sebebiyle yaptılar."

'Keşke Galatasaray, Sinan'dan vazgeçmeseydi'

"Sinan Güler, Türk basketbolunun starı. Keşke Sinan, Fenerbahçe'ye gitmek zorunda kalmasaydı. Benden vazgeçtiler ama keşke Sinan'ı takımda tutsalardı."

'Fenerbahçe'nin büyümesi yönetimin başarısı'

"Fenerbahçe'nin bütçesinin fazla olması, sürekli büyümesi ve büyük sponsorluk anlaşması yapmaları Fenerbahçe yönetiminin başarısı. Ben de bulunduğum kulüplerde ve Galatasaray'da bunu yapmak için çok çaba harcadım ama başaramadım. Kariyerimde birçok başarı elde ettim ama bunu başaramadım."

Haberin Devamı