Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ergin Ataman Milli Takım'ı bıraktı

Ergin Ataman Milli Takım'ı bıraktı

Ergin Ataman'ın Ay Yıldızlı ekipteki görevinden istifa etti

Ergin Ataman Milli Takım'ı bıraktı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, yaptığı açıklamada, A Milli Erkek Takım ile Galatasaray Odeabank'ı aynı anda çalıştıran Ergin Ataman'ın Ay Yıldızlı ekipteki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

"Ergin Ataman Galatasaray'daki hedefleri doğrultusunda milli takımı bıraktı. Galatasaray ile yoluna devam edecek" diyen Erdenay, yeni bir teknik adam arayışına başladıklarını ifade etti.

Ergin Ataman'dan ilk açıklama

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'ndaki görevi sona eren Ergin Ataman, istifa etti iddialarına açıklık getirdi.
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay’ın, ‘Ataman, Galatasaray’ı tercih etti. Biz de yolumuza başka bir isimle devam edeceğiz’ açıklamasının ardından gözler Ergin Ataman’a çevrildi.
Ergin Ataman, istifa ettiği şeklindeki iddialara şu ifadelerle açıklık getirdi:
“Herhangi bir tercih söz konusu değil. Galatasaray ile 2017 Haziran ayına kadar sözleşmem var. Milli takımla da 3 yıllık sözleşmem sona erdi. Bu yaz milli takımın herhangi bir faaliyeti olmadığı için burada tercih TBF’ye aittir. Biz Harun başkan ile sürekli görüşüyoruz. Fikir ayrılığımız yok. Benim Galatasaray ile devam eden bir sözleşmem var. Milli takımın da bu sezon herhangi bir faaliyeti olmadığı için Galatasaray’daki sözleşmemden çıkmam mümkün değil.”

Haberin Devamı