Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ersan Gülüm 7 milyon Euro'ya Çin'de

Ersan Gülüm 7 milyon Euro'ya Çin'de

Yılan hikayesine dönen transfer noktalandı.Beşiktaş, Hebei China Fortune ile anlaştı.

Ersan Gülüm 7 milyon Euro'ya Çin'de

Çin ekiplerinin Ersan Gülüm ısrarı dün nihayet mutlu sonla tamamlandı. Shanghai Shenhua Başkanı Bruce Zhou İstanbul’a gelse bile milli stoperin transferini Hebei China Fortune bitirdi.
BEŞİKTAŞ’TA beklenen ayrılık yaşandı. Ersan Gülüm, Çin Süper Ligi ekiplerinden Hebei China Fortune’a tranfser oldu. Özellikle bu sezon inanılmaz bonservis ücretleri ödeyerek tüm dünyanın tanıdığı önemli yıldızları ülkelerine getiren çin ekiplerinin son transferi Ersan Gülüm oldu. Siyah-beyazlıların milli stoperi için daha önce Demba Ba’nın da formasını giydiği Shanghai Shenhua da devreye girip 5 milyon Euro’luk teklifini yönetime sunarken işi imza noktasına Hebei China Fortune getirdi. Daha önce Ersan’ın transferi için Beşiktaş’a 3.5 milyon Euro öneren Çin temsilcisinin bu teklifi kabul edilmezken dün 7 milyon Euro’luk sözleşmeyle masaya bir kez daha oturuldu.
Shanghaı Shenhua'da istemişti
YAPILAN pazarlıkların ardından siyah-beyazlı yöneticiler 7 milyon Euro’yu kabul ederken Çin’de oynamaya daha önceden de sıcak bakan Ersan’ın da onayıyla transfer gerçekleşti.
BİLİNDİĞİ gibi Shanghai Shenhua’nın başkanı Bruce Zhou, Ersan’ı izlemek için kar yüzünden oynanamayan Mersin İY maçına gelmiş ve burada da siyah-beyazlı yöneticilerin nabzını yoklamıştı.
Edu ve Mbia ile arkadaş oldu
GEÇEN sezon Beşiktaş forması giyen Demba Ba’nın da ısrarı üzerine Çin ekibi, Ersan’ı çok istese de transeri son anda yeniden devreye giren Hebei China Fortune bitirdi. Beşiktaş’tan 1.2 milyon Euro alan Hebei China Fortune’un ise 3 yıl için senelik 3.5 milyon Euro vereceği Ersan’ın yeni takım ardakaşları bir dönem Beşiktaş’ta birlikte oynadığı Edu ve eski Trabzonlu Mbia olacak.
Ba 'Alın' dedi ama
2014-15 sezonunda Chelsea’den Beşiktaş’a gelen ve tüm Beşiktaşlıların sevgilisi olan Demba Ba sezon sonu ise Shanghai Shenhua’ya 13 milyon Euro’ya satılmıştı. Senegalli yıldızın ısrarla takımda görmek istediğini söylemesine rağmen ikilinin Shenhua’da buluşma hayâli suya düştü.

Haberin Devamı