Gazete Vatan Logo
Eurocup Ersan’sız işimiz çok zor

Ersan’sız işimiz çok zor

Ülkemizde düzenlenen 2001 EuroBasket’te Milli Takım’la Avrupa 2’ncisi olan Asım Pars, turnuvadaki ilk maça sayılı saatler kala Türkiye'nin en büyük eksiğinin oyuncuların kendi kulüplerinde oynamaması olduğunu söyledi. Milli basketbolcu, 12 Dev Adam'ın Ersan İlyasova’nın eksikliğini hissedeceğini vurguladı.

Ersan’sız işimiz çok zor

Galatasaray, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Karşıyaka, Türk Telekom gibi birçok büyük Türk kulübünde forma giyen, ülkemizde oynanan EuroBasket 2001’de ise Milli Takım’ın 2. olduğu kadroda yer alan Asım Pars, Avrupa Şampiyonası öncesi Karar gazetesine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 1999 Avrupa Basketbol Şampiyonası, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2002 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda milli formayı terleten Boşnak asıllı Türk basketbolcu, 12 Dev Adam’ın en büyük eksiğinin Türk oyuncuların yabancı sayısından dolayı kendi kulüplerinde fazla süre alamaması olarak belirtti. Bosna Hersek’te açtığı okulda sporun her dalından gençlere eğitim verdiğini ifade eden 41 yaşındaki eski basketbolcu, “80 milyonluk bir ülkede bu kadar yabancı oyuncuya gerek yok. Çok yetenekli çocuklar var ama şans bulamıyorlar. Biz 2001 senesinde proje takımı olarak geldik. Oynadığımız kulüplerde çok süre aldık. Bunun sonucunda da Avrupa’da 2. olmuştuk” dedi.

TÜRKLER SÜRE ALAMIYOR

Basketbolun performansa ve tecrübeye dayalı bir spor olduğunu, bunun için de takımda devamlılığın önemine dikkat çeken Asım Pars “Bence milli takımda bu yükü çok fazla kaldıracak oyuncu yok malesef” diye konuştu. Şampiyonanın Türkiye’de olmasının milli basketbolcularda hem avantaj hem de dezavantaj yaratacağını ifade eden Pars, “Kendi ülkende daha büyük baskı hissediyorsun. Çünkü herkeste bir başarı beklentisi var” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin daha önce EuroBasket’te şampiyonluğu olmadığını hatırlatan Asım Pars, “Benim isteğim şampiyon olmaları ama rakipler çok güçlü. Türkiye’de taraftar desteği olunca 6. oyuncu gibi hissediyorsunuz. Bence iyi form yakalarlarsa şampiyonluk neden gelmesin” dedi.

NBA’ye daha fazla Türk oyuncusunun gitmesi gerektiğini istediğini dile getiren eski milli pivot, “NBA’ye gitmeleri Türk oyuncular açısından daha iyi oluyor. Daha büyük tecrübe kazanıyorlar. Ayrıca orada beyaz oyunculara çok büyük saygı duyuyorlar. Bu yüzden de daha rahat adapte oluyorlar. Türkiye’den çok örnek gördük. Furkan ve Cedi de bence orada çok iyi iş yapacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ersan İlyasova ve Ömer Aşık’ın eksikliğini Milli Takım’ın hissedeceğini söyleyen Asım Pars, “Ömer sakatlandığı için gelemedi ama Ersan gelmeliydi. Ersan çok tecrübeli oyuncu. 4 numarada onun yokluğunda problem yaşayacağız. Keşke gelseydi” açıklamasında bulundu. Kulüp düzeyinde; Fenerbahçe (Euroleague), Galatasaray (Eurocup), Beşiktaş (EuroChallenge) kazanılan başarıların Milli Takım düzeyinde yaşanmamasının en büyük sebebinin Türk oyuncuların takımlarında fazla süre almamasına bağlayan Pars, eski takım arkadaşı Ufuk Sarıca’nın da Karşıyaka ve Beşiktaş’ta kazandığı tecrübelerle milli takımda büyük başarılara imza atacağının altını çizdi.

Milli Takım’a EuroBasket’te başarılar dileyen eski milli oyuncu, madalya ve şampiyonluğun gelmesini temenni ederken, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu için ise şöyle konuştu: “Gençlere inanan bir isim. Çünkü o da genç yaşta kadroya girdi. Kısa bir zaman içerisinde Hidayet Türkoğlu’nun desteğiyle sistem düzelecek ve Türk oyuncular daha çok süre alacak. Çünkü Milli Takım’ın daha iyi olması için bu projelere ihtiyaç var.”

Haberin Devamı

(Hakan Akar / Karar)