Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Ersun Yanal kendini aştı

Ersun Yanal kendini aştı

Trabzonspor’un 2017’deki önlenemez yükselişi Galatasaray karşısında da sürdü, 2-0’lık zaferle ligdeki yenilmezlik serisi 9 maça çıktı. Kupa dahil 12 maçtır bileğini bükenin çıkmadığı Ersun hoca ise 2008’deki kendi rekorunu kırarak önemli bir başarı elde etti.

Ersun Yanal kendini aştı

Trabzonspor’un teknik direktörlük koltuğunu 3. kez devralan Ersun Yanal, Süper Lig’deki ilk 4 hedefine Galatasaray’ı devirerek bir adım daha yaklaşmanın gururunu yaşıyor. Bordo-Mavililer, lig ve Türkiye Kupası dahil olmak üzere çıktığı 12 maçta yenilgiyi unuturken, bu başarının en büyük mimarı deneyimli teknik adam oldu. Devre arasında yönetimle yaptığı görüşmeler sonunda istediği yıldızlara kavuşan Yanal, kurduğu kusursuza yakın kadro ile Galatasaray maçında elde edilen zaferin ardından yenilmezlik serisini 12 maça çıkartarak Bordo-Mavili takımın başında kendi rekorunu kırdı.

İlk döneminde 11 maç yenilmedi Ersun Yanal, son olarak deplasmanda oynadığı Akhisar Belediyespor maçını 3-1 kazanarak yenilmezlik serisini 11 maça çıkartıp 2008-2009’da ilk dönemindeki rekorunu yakalamayı başarmıştı. Deneyimli çalıştırıcı, Galatasaray maçını da kazanarak Trabzonspor’un başındaki 11 maçlık yenilmezlik rekorunu 12 mücadeleye çıkarttı ve kariyeri adına önemli bir başarının altına imza attı.

Fırtına çok atıp, az yiyor

Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısını 18 puanla 13. sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor, 2017’de adeta küllerinden doğdu. Yeni yılda Fırtına, 9 haftalık bölümde 15 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü. Ziraat Türkiye Kupası’nda 2, Spor Toto Süper Lig’de ise 9 maça çıkan bordo mavililer, 8 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti ve yenilgiyi unuttu. Bordo-Mavililer bu sonuçlarla ikinci devrede ilk yarıya oranla hem daha çok puan topladı, hem de Türkiye’de 2017 yılının yenilgisiz tek takımı oldu. Trabzon ayrıca gol istatistiklerini de tersine çevirmeyi başardı. İlk yarıda 12 gol atıp kalesinde 20 gol gören Bordo-Mavililer, ikinci yarıda ilk yarıya oranla daha az gol yedi, 9 haftalık bölümde ilk yarıdakinden daha çok gol atma başarısı gösterdi. Trabzonspor ligin ikinci devresinde oynadığı 9 maçta attığı 15 gole karşılık kalesinde sadece 3 gol gördü.

(Fanatik)