Gazete Vatan Logo
Futbol Ertuğrul Sağlam destek istedi

Ertuğrul Sağlam destek istedi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam destek istedi.

Ertuğrul Sağlam destek istedi

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, yarın başlayacak yeni sezon çalışmaları nedeniyle yaptığı açıklamada, "Beklentileri biliyorum. Başarı için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bursasporluyuz, diyenleri yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Ertuğrul Sağlam, Bursaspor TV'de hedefleri, alt yapı çalışmaları ve pilot takımla ilgili düşüncelerini aktardı. Sezon başı çalışmalarının futbolcular için çok önemli olduğuna dikkati çeken Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle konuştu:

"'Bizim ilk hedefimiz tatil dönüşü futbolcuların güçlenmesini sağlamak. Bunun içinde yoğun bir çalışma temposu içinde olacağız. 11 günlük süreçte buna önem vereceğiz. Takibi bunları yaparken öncelikli hedefimiz 8 Ağustos'ta Galatasaray ile yapacağımız Süper Kupa finaline en iyi şekilde hazırlanabilmek."

SAĞ BEKE ALTERNATİF GEREK

Çalıştırdığı takımların lig maçlarındaki istatistiklerinin sürekli en önde olduğuna dikkat çeken Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte en çok koşan, en fazla mesafe kat eden takımlar sürekli çalıştığımız takımlar olmuştur. Bu sezonda aynı hedefi tutturmak istiyoruz. Takım olarak eksiğimiz şu an için sağbekte alternatifimizin olmaması. Geçen sezon da aynı sıkıntı yaşanmıştı. Bu yıl yaşanmaması için çalışıyoruz. Planlamamıza göre her mevkide alternatifler düşünüyoruz."

Haberin Devamı

ALT YAPIYA ÖNEM

Alt yapı çalışmalarına önem vereceğini vurgulayan Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

"A Milli takım düzeyinde 2 yerli kalecimiz var. Ben her çalıştığım takımda alt yapıdan birkaç oyuncuyu takıma adapte etme gayreti içinde olurum. Bu sezon altyapıdan gelecek 8 oyuncumuz var. Genç kalecilerimizi, Ertuğrul ve Süheyl'i eklersek bu sayı 12'ye çıkıyor. Bu arkadaşlarımızı ilk kampta değerlendireceğiz. Hatta bazılarını Almanya'daki kampa daha götürmek istiyorum."

MİLLİ OYUNCULARA İZİN

Sezon bitiminden sonra ülkelerinin milli takımlarında oynayan 6 oyuncuları olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, "Bu oyuncularımıza 6 Temmuz'a kadar izin verdik. Onlar bizimle 7 Temmuz'dan itibaren birlikte olacaklar" dedi. Gündemdeki yabancı oyunculara da değinen Ertuğrul Sağlam, şöyle konmuştu:

Haberin Devamı

KALİTE DÜŞMEMELİ

"Ben yabancıya karşı değilim. Türk futboluna bir şey katacaklarsa gelsinler. Sayı fazlalaşınca kulüpler bütçelerine uyacak oyuncu almak isteyince kalite düşebilir. Türk futbolcusu pahalı. Ama bizim böyle bir sıkıntımız olmayacak. Yerli ve yabancılarımız kaliteli olacak. Biz takım olarak şampiyon olduğumuz yıl olduğu gibi fair play çerçevesinde olacağız. Yine şampiyon olacaksak tertemiz şampiyon olmak istiyoruz."

OYUNCU GİTMEYECEK

Volkan Şen, Ozan Tufan ve Serdar Aziz'in transfer olacağına ilişkin söylentilere de değinen Ertuğrul Sağlam, "Başkanımız ve yönetimimizle düşüncelerimi paylaştım. Bundan sonra kadromuzdaki hiçbir oyuncumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bu oyuncularımız bizim planlarımızda önemli yer tutuyor. Açık ve net söylüyorum bundan sonra hiçbir oyuncumuzu kaybetmek istemiyorum" dedi.

ENES'İN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM

Büyük bütçelere sahip olan takımların 17 yaşındaki oyuncuyu 3-4 yıl olgunlaştırıp yeterli olduğu zaman da kadrosuna aldıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, daha sonra şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Ama onların ekonomik rahatlıkları var. Ancak Enes Ünal'ı, Salih, Atınç ve Batuhan'la karıştırmamak lazım. Salih ve Atınç belli yaştalar ve Süper Lig'de oynadılar. Enes'i Manchester City proje olarak transfer etti. Enes'i geliştirmeye çalışacaklar. Bursaspor'dan bir dünya devine oyuncu gitmesi önemli bir olay. Gönlüm Enes'in orada başarılı olmasını istiyor."

Alt yapıya ve pilot takım Yeşil Bursa'ya önem verdiğini, antrenörleriyle bugün toplantı yaptığını açıklayan Ertuğrul Sağlam, "Pilot takımımızın 2'nci Lig'e çıkması gerek. Süper Lig futbolcusunu 2 alt lige gönderemiyorsunuz" dedi.

"JOSUE'Yİ İLK BEN İSTEDİM"

Portekizli Josue'yi ilk isteyenin Eskişehirspor'u çalıştırırken kendisi olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, 'bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"Josue ile ilk irtibata geçen Eskişehirspor'du. O Bursaspor'u tercih etti. Başkanımız Recep Bölükbaşı Portekiz'de hem Josue, hem de diğer oyuncularla temastalar. İnşallah transferleri bitirip Türkiye'ye gelirler. Takım olarak öncelikli yapılması gereken transferler var. Şu an Necmettin Kocaman bey ve Kemal Güler bey bir oyuncunun menajeriyle görüşme yapıyorlar. Kadromuzu zenginleştireceğiz. Ancak imza atılmadan transfer bitti, diyemiyoruz. Bizim takım olarak sönmüş yıldıza ihtiyacımız yok. Takım olarak ismiyle, performansıyla etrafına enerji verecek oyuncuya ihtiyacımız var. Öyle isimlerle görüşüyoruz."

Haberin Devamı

"İLK HEDEF SÜPER KUPA"

Ertuğrul Sağlam, 45 bin kişilik yeni stadımızı yetiştirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yoğun mesai harcadığını hatırlatırken, "Sanıyorum geçen yıl maçlara gitmeyip ara veren taraftarlarımız bu sezon takımlarının başarısına ortak olmak için tribünlere gelecektir. İlk hedef 8 Ağustos'ta Galatasaray ile oynayacağımız Süper Kupa. Trabzonspor'a kaybettiğimiz kupayı bu kez almak istiyoruz" dedi.

"SANTRFOR GÜÇLÜ OLMALI"

Aradığı santrfor tipini de çizen Ertuğrul Sağlam, "Güçlü fiziğe sahip olan, ön tarafta rakip savunmayı rahatsız edecek, Fernandao tarzında isim düşünüyoruz. Yani komple santrfor istiyoruz. Arjantin ve Brezilya'da ligler devam ediyor. İki oyuncu ile görüşüyoruz. Takımın en iyisi olmaları nedeniyle rakamlar yüksek. Aralık ayında lig bitince belki onları düşünebiliriz" dedi.

Ertuğrul Sağlam, milli takımdaki 7 oyuncunun şu anda takımla birlikte çalışmayacağını, sezon başı çalışmalarının taraftarlara açık olmayacağını açıkladı, son olarak da, "Arka tarafta tribünlü bir saha yapılıyor. Sanıyorum orada önceki sezonlarda olduğu gibi halk günleri yapacağız" dedi.