Gazete Vatan Logo
Futbol Es-Es iyi başladı!

Es-Es iyi başladı!

Es-Es, İskoçya'nın St. Johnstone takımını 2-0 yendi ve rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı

Es-Es iyi başladı!

BEŞİKTAŞ’IN mali gerekçelerle Avrupa Kupaları’ndan men edilmesinden sonra, siyah-beyazlılar yerine UEFA vizesi alan Eskişehirspor İskoç rakibine karşı zorlanmadı. Saint Johnstone’un temsilcimizin kalemi olmadığı açıktı. West Ham’dan transfer edilen kaleci Boffin, Servet Çetin ve Patryk Malecki ile kadrosunu güçlendiren kırmızı-siyahlılar tam olarak hazır gözükmese de, rakibini rahat geçerek rövanşı beklemeye koyuldu.

BAŞLAMA düdüğüyle top Es-Es’in ayağına adeta yapıştı kaldı. Geride ve orta alanda sürekli pas yapan kırmızı-siyahlılar bu oyun üstünlüğünü pozisyona dönüştürmekte epey zorlandı. 17’de ceza sahası içinde yaşanan karambolde Veysel Sarı’nın vuruşu çok yakın mesafede rakip oyuncunun eline çarptı. Hakem göremedi.. 39’da kaptan Servet Çetin çok uzaklardan şansını denedi ve top üstten auta çıktı. Yıllardır kuvvetiyle tanıdığımız, hatta Avrupalılar’ın ‘Ayıboğan’ yakıştırması yaptığı Servet’in ikili mücadelelerde adeta ezildi.

2. YARI FİŞİ ÇEKTİLER

TEMSİLCİMİZ aradığı golü 41’de buldu. Kamara’nın çalımlarla Alper Potuk’a çıkardığı topa yıldız oyuncu 25 metreden vurdu. Batuhan’ın da sırtına çarpan top kalecinin uzanamayacağı noktada ağlarla buluştu: 1-0.

İKİNCİ yarıda daha fazla pozisyon arayan bir Eskişehir gördük. Devrenin başında İskoç ekibinin sağlı sollu kullandığı duran toplardan sonuç çıkmazken, 59’da Craig’in 30 metreden kaleye gönderdiği serbest vuruş Boffin’de kaldı. 2 dakika sonra Es-Es müthiş bir şans yakaladı. Kırmızı-siyahlılarda, Marecki’nin sol kanattan gönderdiği pasta Alper rakibini müthiş geçti. Kaleciyle karşı karşıya kalan yıldız, net pozisyonda topu kalecinin kucağına attı. Eskişehir 64’te golü yakaladı. Kamara ile ver-kaça giren Veysel, farkı ikiye çıkartan golü atarken skoru belirledi. Böylece Es-Es, 26 Temmuz’daki rövanşı umutla beklemeye başladı.

‘Sahanın hakimiydik’

MİLLİ yıldız Alper Potuk maçtan sonra şöyle konuştu: “Bütün gelen taraftarlarımıza teşekkür ederim. Başkan ve yönetim dahil hepimiz iyi hazırlandık. Sahanın galibi bizdik. Rövanş için iyi skor elde ettiğimizi düşünüyorum”

Haberin Devamı